Mazda 3: Nová generácia láka na premiéru. Motor Skyactiv-X nespomína

Na autosalóne v Los Angeles debutuje nová generácia Mazdy 3. Do predaja zamieri ako hatchback a sedan. Vyplýva to z prvej snímky siluety oboch verzií.

12.11.2018 19:00
debata
Nová interpretácia dizajnového jazyka Kodo bude... Foto: Mazda
Mazda 3 - 2019 Nová interpretácia dizajnového jazyka Kodo bude vynikať harmonickými líniami bez rušivých prvkov. Tak ako doteraz, dostane Mazda 3 dve karosárske verzie - hatchback a sedan.

Mazda 3 súčasnej generácie je na trhu päť rokov. Čoskoro ju čaká striedanie stráží. Stane sa tak ešte tento mesiac na autosalóne v Los Angeles. Japonci tak už lákajú na premiéru zverejnením prvej snímky siluety očakávanej novinky. A to hneď oboch verzií – sedanu aj hatchbacku. Dizajn naznačil už vlaňajší koncept Kai. Mazda k tomu dodáva, že trojka prinesie novú interpretáciu štylistického jazyka Kodo, ktorý bude charakteristický minimalizmom. Novinka vymení hrany za homogénne plochy s hladkými prechodmi.

Nová Mazda 3 má vynikať skvelými jazdnými vlastnosťami, ktoré budú výsledkom použitia novej platformy Skyactiv Chassis s nižším ťažiskom. Pod kapotou sa najprv objavia klasické motory 1,5 Skyactiv-G, 2,0 Skyactiv-G a nový diesel 1,8 Skyactiv-D (85 kW). Najviac očakávanú inováciu, teda revolučný kompresorom preplňovaný 4-valec 2,0 Skyactiv-X, využívajúci ako prvý na svete výhody homogénneho spaľovania, Mazda zatiaľ nespomína. Podľa predošlých správ by však mal mať tento „diesel na benzín“ výkon 138 kW a krútiaci moment 230 Nm.

Po premiére, ktorá sa odohrá presne 28. novembra v Kalifornii, by mala novinka zamieriť k zákazníkom. A to už začiatkom budúceho roka. Vrátane Európy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mazda #Mazda 3 #autosalón Los Angeles 2018
Články podľa značiek