Audi RS7: Ostrý fastback už testujú. Dostane motor z Urusu!

Audi horúčkovito pracuje na dvoch športových derivátoch 5-dverového kupé A7 Sportback. Ten silnejší s označením RS7 bude skutočnou raketou. Pohonnú jednotku si totiž požičia od svojich vznešenejších súrodencov.

29.11.2018 19:00
debata
Ingolstadt už nové Audi RS7 Sportback usilovne... Foto: Audi
Audi RS7 Sportback - kamufláž 2018 Ingolstadt už nové Audi RS7 Sportback usilovne testuje, samozrejme, s dôkladnou kamuflážou.

Vlani predstavené Audi A7 Sportback už úraduje na trhu. Prednosť dostalo dokonca aj pred Audi A6 a A6 Avant. Čerešnička na torte nás ale ešte len čaká. Súčasná benzínová verzia 55 TSI s trojlitrovým 6-valcom a výkonom 250 kW nie je totiž zďaleka výkonovým vrcholom tohto 5-dverového kupé. V budúcom roku ho doslova prevalcujú dve nové verzie. Nielen S7, ale najmä RS7 Sportback. A automobilka z Ingolstadtu na ňom konskými silami naozaj šetriť nebude. Motor si totiž RS7 požičia priamo z Porsche Panamera Turbo či Lamborghini Urus.

Novinku by mal poháňať dvakrát preplňovaný... Foto: Audi
Audi RS7 Sportback - kamufláž 2018 Novinku by mal poháňať dvakrát preplňovaný 8-valec 4,0 TFSI s výkonom vyše 440 kW. Vylúčená nie je ani pomoc reverzibilného alternátora so 48 V elektrickým okruhom.
Očakáva sa, že dvakrát preplňovaný 8-valec 4,0 TFSI ponúkne v tomto prípade viac ako 600 koní, teda vyše 440 kW. Ostrý Sportback bude teda silnejší ako predošlá generácia RS7 vo verzii Performance. K 8-stupňovej prevodovke bude posielať 800 Nm krútiaceho momentu, čo je o 100 viac. To by malo stačiť na hlavných konkurentov – BMW M5 či Mercedes-Benz E63 AMG. Aj vďaka pohonu oboch náprav, ktorému sa Audi na rozdiel od Stuttgartu a Mníchova nikdy nevyhýbalo, bude najostrejšia sedmička šprintovať na stovku za 3,5 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť úžasných 300 km/h. S emisiami by si mal tento rýchly fastback poradiť vďaka časticovému filtru, systému deaktivácie valcov, mild-hybridnej sústave s revezibilným alternátorom, ale aj vďaka nižšej hmotnosti. Na váhe by v porovnaní s predošlou generáciou malo ubudnúť až o 80 kg. Očakávať môžeme aj aerodynamický tuning či odlišne nastavený podvozok. Kým sa tak však stane, na jar dorazí slabšia verzia S7 Sportback s dvakrát preplňovaným 6-valcom 2,9 TFSI s výkonom asi 330 kW. Motor zdedí od svojho menšieho súrodenca RS4 Avant.
Audi RS7 Sportback - kamufláž 2018
Audi RS7 Sportback - kamufláž 2018
+4Audi RS7 Sportback - kamufláž 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi A7 Sportback #Audi RS7 Sportback
Články podľa značiek