Hyundai Palisade: Nová vlajková loď chce osloviť americké rodiny

Kórejská automobilka sa v tomto roku naozaj činila a predstavila hneď niekoľko noviniek. Všetko to zakončila na autosalóne v Los Angeles, kde predstavila nové veľké SUV s názvom Palisade. Tri rady sedadiel a veľký kufor majú osloviť hlavne rodiny s deťmi.

06.12.2018 06:00
Hyundai-Palisade-2020-1024-03 Foto:
Hyundai Palisade 2020
debata (4)

Hyundai veľmi dobre reaguje na zákaznícky dopyt. Pre záujemcov o crossovery ponúka model Kona. Kategóriu SUV reprezentujú modely Tucson a Santa Fe, no a za morom pribudne na vrchol hierarchie 8-miestne SUV s názvom Palisade. To sa vzhľadom jednoznačne hlási k dizajnovému jazyku značky.

Hyundai Palisade 2020
Hyundai Palisade 2020
+38Hyundai Palisade 2020

Predná kaskádovitá maska je o niečo robustnejšia ako v prípade menších modelov a iný je aj vzor LED diód denného svietenia. Vzadu zaujmú vertikálne riešené svetlá a nápadný nápis Palisade. Silueta auta pripomína Mercedes-Benz GLS, a to vďaka výraznému zadnému spojleru a veľkému oknu batožinového priestoru. Bočnej línii vozidla dodáva dynamiku šikmý C-stĺpik. Palisade bude navyše možné vybaviť až 20-palcovými diskami kolies.

Vzadu zaujmú vertikálne riešené svetlá a... Foto: Hyundai
Hyundai-Palisade-2020-1024-0d Vzadu zaujmú vertikálne riešené svetlá a výrazný nápis Palisade.

O pohon veľkého rodinného SUV sa bude starať zážihový vidlicový šesťvalec s objemom 3,8 litra. Pracovať bude v Atkinsnovom cykle, čo by malo zabezpečiť primeranú spotrebu paliva. Motor s výkonom 217 kW (291 k) a krútiacim momentom 355 Nm bude spolupracovať výlučne s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Na výber bude pohon prednej nápravy a pohon oboch náprav nazývaný HTRAC.

Pohon všetkých kolies bude zahŕňať niekoľko jazdných režimov. Okrem tradičných Normal, Sport a Smart budú vodiči môcť voliť aj Snow do podmienok so zníženou priľnavosťou. Pre náročné situácie v teréne bude možné uzamknúť permanentný pohon 4×4.

Modely značky Hyundai sa vyznačujú mimoriadnym... Foto: Hyundai
Hyundai-Palisade-2020-1024-1b Modely značky Hyundai sa vyznačujú mimoriadnym dôrazom na bezpečnosť.

Modely značky Hyundai sa vyznačujú mimoriadnym dôrazom na bezpečnosť. Palisade tak bude vybavený všetkými asistentmi, aké výrobca ponúka. Patrí medzi ne autonómne brzdenie s detekciou chodcov, sledovanie mŕtveho uhla spätných zrkadiel, udržovanie v jazdnom pruhu, varovanie pred križujúcimi objektmi pri cúvaní, automatické prepínanie diaľkových svetiel, adaptívny tempomat, asistent bezpečného vystupovania a aj najnovší systém varujúci pred zabudnutím dieťaťa na zadnom sedadle.

V interiéri dominujú dva displeje. Pred vodičom sa nachádza digitálny prístrojový panel s uhlopriečkou 12,3 palca a aj head-up displej. Posádka čerpá informácie o vozidle z 10,25-palcovej dotykovej obrazovky informačno-zábavného systému. Samozrejmosťou je možnosť prepojenia s mobilnými zariadeniami cez Android Auto a Apple CarPlay. Interaktivitu umožňuje aj možnosť pripojenia až dvoch zariadení cez Bluetooth zároveň. V celej kabíne sa okrem toho nachádza 7 USB prípojok. Praktickosť rodinného auta dokazuje aj prítomnosť 16 držiakov na nápoje pre celkovo osem pasažierov.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #SUV #autosalón Los Angeles 2018 #Hyundai Palisade
Články podľa značiek