Škoda Scala: ‘Český Golf‘ ukázal interiér. Debutuje s novým konceptom

Od premiéry nového mladoboleslavského hatchbacku nás delí už len pár dní. Tesne pred jeho debutom automobilka zverejňuje oficiálne fotografie interiéru. Do dizajnu Škody prinesie nový vietor. Scala bude totiž prvým modelom Škody s novým konceptom kabíny.

03.12.2018 19:00
debata (10)
Interiér Škody Scala prinesie nový dizajnový... Foto: Škoda-Auto
Škoda Scala - 2019 Interiér Škody Scala prinesie nový dizajnový štýl s voľne stojacou obrazovkou s uhlopriečkou až 9,2 palca. Palubná doska sa odvoláva na tvar prednej kapoty.

Oficiálna statická prezentácia Škody Scala sa uskutoční 6. decembra v Tel Avive. Veľkým prekvapením však už nebude. Mladoboleslavská automobilka nám totiž od premiéry konceptu Vision RS, ktorý bol predskokanom Scaly, servírovala postupne množstvo informácií. Poznáme techniku a vďaka skiciam aj približný dizajn. A teraz, tesne pred svetovým debutom, odhaľuje aj interiér. Prvé oficiálne snímky kabíny potvrdzujú to, čo Škoda sľúbila. Scala bude prvým modelom s novým konceptom interiéru. Ten má podporiť najmä emocionalitu, keďže Škoda už nechce byť len praktickou rodinnou značkou a dizajnový jazyk Simply Clever nahrádza novým Simply Surprising.

Úplne nová palubná doska, ktorá sa odvoláva na tvar prednej kapoty, dá na rozdiel od súčasných modelov prednosť voľne stojacemu displeju. Navyše s uhlopriečkou až 9,2 palca, čo je podľa Škody rekord v triede. Samozrejme, vo vyšších stupňoch vybavenia. Ovládanie uľahčí opierka pre zápästie, ktorú tvorí predsunutá časť palubnej dosky. Scala tiež počíta s 10,25-palcovým virtuálnym kokpitom s viacerými druhmi zobrazenia. Dobrou správou je zachovanie samostatného panela klimatizácie. Nový mäkčený povrch palubnej dosky s veľkoplošnými dekoráciami, podobne ako výplne dverí, dostanú špecifickú úpravu napodobňujúcu kryštalickú štruktúru.

Na rozdiel od Rapidu máme počítať s mäkčenými... Foto: Škoda-Auto
Škoda Scala - 2019 Na rozdiel od Rapidu máme počítať s mäkčenými plastmi aj s novým kryštalickým povrchom palubnej dosky či výplní dverí. To má zvýšiť pocit kvality.

Nové budú aj poťahy sedadiel s kontrastným prešívaním, za príplatok z ušľachtilého mikrovlákna Suedia. Príjemnú atmosféru na palube zabezpečí ambientné podsvietenie s bielym alebo červeným svetlom. K dispozícii však budú aj ďalšie tri teplé odtiene. Systém infotainmentu vychádza z najnovšej modulárnej stavebnice MIB. To znamená, že vďaka službám Škoda Connect budú môcť majitelia využiť svoj smartfón napríklad na zamykanie alebo odomykanie vozidla či aktualizovať softvér a navigačné dáta. Scala bude prvou Škodou sériovo pripojenou na internet. Ďalšia SIM karta už potom nie je potrebná.

Škoda sa tiež chváli priestorom. Interiér má ponúkať podobné parametre ako Octavia. To aj vďaka rázvoru 2 649 mm. Automobilka to dokumentuje na priestore pre nohy zadných cestujúcich, ktorý je identických 73 mm, a na priestore pre hlavu zadných cestujúcich 982 mm, čo je dokonca o dva miimetre viac. Navyše zákazníci dostanú rekordný kufor. Pod zadné veko, za príplatok ovládané elektricky, sa zmestí 467 litrov batožín a po sklopení operadiel 1 410 litrov. Počítať máme aj s vychytávkami, ako napríklad s dáždnikom vo dverách a s neodmysliteľnou škrabkou vo veku nádrže.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Scala
Články podľa značiek