Suzuki Jimny Sierra Pickup Style: Koncept s retro prvkami sa ukáže v Tokiu

Suzuki minulý rok predstavilo novú generáciu malého terénneho modelu Jimny. Na nadchádzajúcom autosalóne v Tokiu poteší priaznivcov dvomi konceptmi, ktoré posúvajú hranice použiteľnosti legendárneho mini off-roadu.

02.01.2019 07:00
suzuki-jimny-sierra-pickup-style-concept Foto:
Koncept Sierra Pickup Style je variantom s korbou zdobený retro prvkami.
debata
Suzuki Jimny súčasnej generácie je úplne nové auto. Jeho predchodca vydržal na výrobných linkách dlhých dvadsať rokov. Súčasná generácia je teda vo všetkých aspektoch modernejšia, no stále si zachovala prednosti pravoverného off-roadu. Zároveň však môže záujemcom poslúžiť aj ako štýlový doplnok do mestskej premávky, kde má rozhodne šancu upútať.

Japonská automobilka na domácom autosalóne v Tokiu onedlho predstaví dva koncepty modelu Jimny, ktoré obe prednosti tohto automobilu posúvajú na vyššiu úroveň. Koncept Sierra Pickup Style je variantom s korbou zdobený retro prvkami. Na prvý pohľad zaujme zlatý lak karosérie, drevené panely po bokoch, biela strecha a biele disky kolies s chrómovými krytmi skrutiek.

Oproti štandardnému modelu má koncept odlišnú masku chladiča a nad kabínu pribudla rampa so štyrmi LED reflektormi. Zadné sedadlá a skromný batožinový priestor uvoľnili miesto korbe. Zmena zadnej časti auta sa zaobišla bez predĺženia rázvoru náprav. Schopnosti v teréne posilňuje zvýšená svetlosť podvozka, masívne plastové blatníky a terénne pneumatiky.

Druhým konceptom je dielo s názvom Survive. To je väčšmi zamerané na terénne využitie. Prezrádza to navijak integrovaný do predného kovového nárazníka a kovové mriežky chrániace predné svetlomety. Zadná časť má namiesto okien kovové výplne a vonkajší ochranný skelet slúži zároveň aj na prichytenie nákladu prevážaného na streche. Podobne ako Sierra Pickup Style aj Survive má väčšiu svetlú výšku podvozka, terénne pneumatiky a výrazné plastové blatníky.

Koncept s názvom Survive je väčšmi zameraný na... Foto: Suzuki
1jimnysurvive1 Koncept s názvom Survive je väčšmi zameraný na terénne využitie.

Koncepty sa predstavia na autosalóne v Tokiu, ktorý sa bude konať od 11. do 13. januára. V súčasnosti nemá Suzuki v pláne vyrábať iné varianty spomínaného modelu, no keďže v minulosti sa výrobe pick-upov venovalo, a to vrátane predchádzajúcich generácií Jimnyho, nie je vylúčené, že v budúcej dekáde sa práve táto verzia dostane na výrobné linky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncept #Suzuki #Suzuki Jimny #Suzuki Jimny Sierra Pickup Style #Suzuki Survive #autosalón Tokio 2019
Články podľa značiek