Mercedes-AMG A45 S: Poznáme výkon vrcholnej verzie. Vďaka poisťovni

Nová generácia stuttgartskej triedy A má pred sebou premiéru športových verzií z dielne divízie AMG. Ich výkon ostával doposiaľ neznámy, no vďaka nemeckej poisťovni sme sa dozvedeli, koľko konských síl budú mať pod kapotou.

04.01.2019 07:00
1amga451 Foto:
Vďaka nemeckej poisťovni HUK24 vieme, že Mercedes-AMG A45 bude k dispozícii v dvoch výkonnostných verziách.
debata
Mercedes-Benz uviedol na trh novú generáciu triedy A minulý rok. Tá priniesla do kompaktnej triedy niekoľko technických noviniek. Okrem nového zážihového agregátu vyvíjaného v spolupráci s alianciou Renault-Nissan aj inovatívny palubný systém MBUX. Priaznivci ostrých hatchbackov však odvtedy čakajú na športové deriváty triedy A z dielne AMG.

Doposiaľ bolo známych len niekoľko faktov. Hlavnou novinkou je, že okrem doteraz vyrábanej verzie A45 bude súčasťou novej generácie aj variant A35. Ten bude výkonovým kompromisom medzi štandardnou benzínovou verziu A220 a vrcholom v podobe A45. Jej cieľom je prilákať nových zákazníkov, ktorí nepotrebujú nekompromisné športové vozidlo a zároveň ich osloví nižšia cena.

Vďaka nemeckej poisťovni HUK24 sa však dozvedáme, že Mercedes-AMG A45 bude k dispozícii v dvoch výkonnostných verziách. Na jej internetovej stránke je totiž možné pri zadávaní údajov o triede A, ktorú chce zákazník poistiť, uviesť aj výkony 285 kW (382 k) a 310 kW (416 k). Z toho vyplýva, že Mercedes-AMG A45 novej generácie si oproti predchodcovi výkonovo polepší len minimálne, no nový vrchol v podobe verzie A45 S bude silnejší až o 31 kW (45 k).

Znamená to, že silou motora prekoná aj päťvalcové Audi RS3 a na liter objemu motora vyprodukuje viac ako 200 konských síl. Pre porovnanie nový superšport McLaren Senna má na liter objemu motora výkon „len“ 197 konských síl. O prenos výkonu na obe nápravy sa postará sedemstupňová dvojspojková prevodovka. Systém 4MATIC bude vybavený driftovacím režimom.

Výstavnú premiéru bude mať vrcholný stuttgartský hot-hatch pravdepodobne na jar na autosalóne v Ženeve. Následne možno očakávať, že AMG pripraví aj ďalšie modely vo verziách „35“ a „45“, prípadne „45 S“. V hre sú Mercedes-Benz triedy A sedan, GLA, CLA a vylúčené nie je ani nové malé SUV GLB.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-AMG #Mercedes-AMG A45 #Mercedes-Benz triedy A #Mercedes-AMG A35 #Mercedes-AMG A45 S
Články podľa značiek