Audi A8 Allroad? Áno, príde z Talianska

Talianska karosáreň Castagna Milano chystá odvážnu úpravu vlajkovej lode z Ingolstadtu. Prerobí ju na Allroad.

21.01.2019 19:00
debata
Vlajková loď Audi podstúpi radikálnu prestavbu.... Foto: Castagna Milano
Audi A8 Allroad - Castagna Milano Vlajková loď Audi podstúpi radikálnu prestavbu. Pod rukami karosárov sa zmení na zvýšené kombi v štýle Allroadu.

Audi prišlo s prvým Allroadom v roku 1999. Bola to čiastočne odpoveď na aktivity konkurenčného Mercedesu-Benz a BMW, ktoré už na trhu operovali s prvými SUV ML a X5. Aj preto dostalo oplastované kombi na báze A6 Avant pneumatické odpruženie, ktoré dokázalo zväčšiť svetlú výšku, terénne pneumatiky a za príplatok dokonca redukčný prevod. Neskôr síce A6 Allroad prišiel o časť terénnych schopností, keďže Ingolstadt vyrukoval s plnohodnotným SUV Q7, no zato sa ponuka verzií Allroad rozšírila aj na menší modelový rad A4. Vlajkovú loď A8 však outdoorová móda obišla.

Plastová ochrana podvozku bude ladiť s čiernou... Foto: Castagna Milano
Audi A8 Allroad - Castagna Milano Plastová ochrana podvozku bude ladiť s čiernou strechou a stĺpikmi.

Najväčší ingolstadtský model sa nikdy nevyrábal v podobe kombi a už vôbec nie ako Allroad. To však zmení malá talianska karosáreň Castagna Milano. Pripravuje odvážny projekt, ktorého výsledkom má byť práve luxusné kombi A8 Allroad. To si vyžiada prestavbu celej zadnej časti karosérie a tiež nárazníkov a prahov. Predstavu o tom, ako to bude vyzerať, si môžeme urobiť na základe dvoch zverejnených počítačových ilustrácií. Z nich vidieť aj to, že čierna plastová ochrana podvozku bude ladiť s čiernou strechou a stĺpikmi.

Castagna Milano nebude šetriť ani na počte valcov. Pod prednú kapotu plánuje nainštalovať atmosférický 12-valec FSI s objemom 6,3 litra, pravdepodobne z Lamborghini Aventador. To by mohlo tomuto obrovskému a luxusnému outdoorovému kombi priniesť výkon až 500 kW a doslova šialenú dynamiku. Vznikne pravdepodobne len niekoľko exemplárov. Talianska karosáreň zatiaľ neprezradila, kedy bude postavený prvý z nich. Castagna Milano má viac ako storočnú tradíciu, pričom svoje aktivity ukončila v roku 1954. Do novej epochy vstúpila na prelome tisícročí. Zviditeľnila sa najmä prestavbami Fiatu 500 na limuzínu a plážovú buginu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi A8 #audi A8 Allroad #Allroad #Castagna Milano
Články podľa značiek