Legacy: Nová generácia staví na megadispleje. Dorazí do Európy?

Japonské Subaru už láka na nový sedan strednej triedy Legacy. Ani tento konzervatívny model s tradičným pohonom oboch náprav a boxerom pod kapotou neminie revolúcia v oblasti infotainmentu.

04.02.2019 19:00
debata (2)
Exteriér bude verný konzervatívnym líniám... Foto: Subaru
Subaru Legycy - 2019 Exteriér bude verný konzervatívnym líniám predchádzajúcich generácií.

Subaru v uplynulých dvoch rokoch celkom inovovalo paletu svojich menších modelov. Dorazila nová Impreza, z nej odvodený crossover XV aj nový Forester. Zabudnúť nesmieme ani na veľké americké SUV Ascent. Všetky tieto modely stoja na novej platforme SGP (Subaru Global Platform). Nie inak to bude s nástupcom aktuálneho Legacy. To má premiéru naplánovanú na autosalón v Chicagu, ktorá sa uskutoční ešte tento týždeň. Automobilka preto zverejňuje prvé dve snímky. Kým tá exteriérová naznačuje, že dizajnom sa Subaru neodkloní od konzervatívnych tradícií, v interiéri môžeme očakávať revolúciu.

Kabína sa zmení na nepoznanie. Dotykový displej... Foto: Subaru
Subaru Legycy - 2019 Kabína sa zmení na nepoznanie. Dotykový displej pripomína veľkosťou a vertikálnou polohou riešenie známe z elektromobilov Tesla.

Subaru totiž v kabíne nasadí celkom novú generáciu infotainmentu Subaru Star Link, čo znamená aj príchod obrovského vertikálne umiestneného displeja. Pod kapotou sa objaví štvorvalcový preplňovaný boxer s objemom 2,4 litra, známy z Ascentu, s výkonom 191 kW a krútiacim momentom 375 Nm. Ako inak, spojený bude výlučne s kontinuálnou prevodovkou CVT Lineartronic a so symetrickým pohonom oboch náprav. To zároveň znamená, že z ponuky vypadne atmosférický 6-valec 3,6i. Očakávať môžeme aj najnovšie asistenčné systémy balíka Subaru Eyesight.

Do Európy novinka pravdepodobne nedorazí, veď s Legacy sme sa rozlúčili na starom kontinente už v predchádzajúcej generácii, ale nepochybne bude základom pre nové outdoorové kombi Outback. A s ním rátať môžeme. Ale určite nie s dieselom a určite nie skôr ako na budúci rok.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Subaru #Subaru Legacy
Články podľa značiek