Hyundai Tucson N Line: Kórejské SUV priostrilo. Ale nie pod kapotou

Hyundai Tucson bude prvým SUV Hyundaia, ktorý využije imidž ostrej divízie N. Po i30 a i30 Fastback dostane aj on verziu N Line. Tá prináša športový tuning v kombinácii s troma pohonnými jednotkami. O emócie je teda postarané. Aspoň na oko.

29.03.2019 06:00
debata (1)
„Vytunená“ verzia Tucsonu má čierny športový... Foto: Hyundai
Hyundai Tucson N Line - 2019 „Vytunená“ verzia Tucsonu má čierny športový výplet masky, nový nárazník s väčšími sacími otvormi či čierne pozadie LED svetiel.

S ostrým hothatchom i30 N trafil Hyundai klinec rovno po hlavičke. Kórejská obdoba Golfu GTI, o vývoj ktorej sa postaral bývalý šéf divízie BMW M, Albert Biermann, zaujala natoľko, že automobilka nestíha vybavovať objednávky. Situácia sa pravdepodobne zlepší s príchodom verzie i30 Fastback N. Imidž „enka" si však môžu zákazníci dopriať aj iným spôsobom. Ponuku modelového radu i30 totiž vlani rozšírili športovo ladené verzie N Line, pre hatchback aj Fastback. Pod kapotou síce zmeny nie sú, ale športový paket pozornosti okolia určite neunikne.

Z čierneho difúzora vykúkajú na pravej strane... Foto: Hyundai
Hyundai Tucson N Line - 2019 Z čierneho difúzora vykúkajú na pravej strane dve matné koncovky výfukov. Športový imidž podporuje aj väčší strešný spojler.

A podobný recept použije teraz Hyundai aj pri svojom vôbec najpredávanejšom modeli v Európe. V Ženeve totiž predstavil SUV Tucson vo verzii N Line. Spoznáte ho na prvý pohľad. Veď o to tu vlastne išlo. Tucson dostal čiernu lakovanú masku, čierne pozadie reflektorov a čierne sacie otvory v nárazníku. Ten istý lak nájdete na spätných zrkadlách, rámoch okien, strešných nosičoch, ale aj na 19-palcových diskoch kolies a zadnom difúzore. Matná je dvojica koncoviek výfukov aj pozadie reflektorov. Čierne akcenty perfektne kontrastujú so žiarivo červenou karosériou. Na výber je však ďalších osem farieb.

Novinkou pod kapotou je diesel 1,6 CRDi spojený... Foto: Hyundai
Hyundai Tucson N Line - 2019 Novinkou pod kapotou je diesel 1,6 CRDi spojený s mild-hybridným systémom MHEV. Výkon však ostáva na pôvodnej úrovni 100 kW.

V kabíne si posádka vychutná športové semišom čalúnené sedadlá, hliníkové pedále a hlavicu radiacej páky či volant s kontrastným červeným šitím. Tam sa emócie končia, keďže Tucson N Line preberá motory z bežných verzií, až na najslabší atmosférický 4-valec 1,6 GDi. Jedinou benzínovou možnosťou je tak preplňovaná jednotka 1,6 T-GDI (130 kW), spojená so 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou. Za príplatok je k dispozícii pohon oboch náprav. Podobne je to so slabším dieselom 1,6 CRDi (100 kW). Silnejší diesel 2,0 CRDi ponúka 136 kW a je tak najvýkonnejšou alternatívou.

Interiér je obohatený koženým volantom,... Foto: Hyundai
Hyundai Tucson N Line - 2019 Interiér je obohatený koženým volantom, hliníkovými pedálmi a športovými sedadlami.

Kombinovaný je v sérii s 8-stupňovou automatickou prevodovkou a so štvorkolkou. Novinky tu predsa len sú. Obe naftové verzie totiž využívajú mild-hybridnú 48 V sústavu MHEV so štartér-generátorom a li-ion akumulátorom s kapacitou 0,44 kWh. Systém rekuperuje brzdnú energiu a podporuje akceleráciu, pričom znižuje spotrebu o 11 %. Kým pri motore 2,0 CRDi ho už poznáme od vlani, v prípade 1,6 CRDi má premiéru práve vo verzii N Line. Výkon by ste si mali užiť o to viac, že N Line môže počítať s tuhším odpružením, vpredu o osem a vzadu o päť percent, a tiež ostrejším riadením s posilnenou spätnou väzbou.

V sérii dostanú zákazníci aj výkonnú aparatúru Krell s deviatimi reproduktormi či full-LED svetlá. Na trh má Tucson N Line doraziť už v máji.
Hyundai Tucson N Line - 2019
Hyundai Tucson N Line - 2019
+22Hyundai Tucson N Line - 2019

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Tucson
Články podľa značiek