Mercedes-AMG A35 Sedan: Po ostrom hatchbacku prichádza aj ostrý sedan

Ponuka verzií kompaktnej triedy A sa neustále zväčšuje. Najnovším prírastkom je model z dielne športovej divízie AMG. Technika pod kapotou je zhodná s hatchbackom A35, takže hlavným rozdielom bude práve karoséria.

02.04.2019 06:00
Mercedes-AMG A35 Sedan 8 Foto:
V rámci štvordverových karosérií triedy A bude sedan A35 zatiaľ najvýkonnejšou možnosťou.
debata

V minulej generácii triedy A existovali len tri deriváty nesúce rukopis AMG. Okrem hatchbacku A45 to bolo aj kompaktné štvordverové kupé CLA 45 spolu s kombi verziou Shooting Brake. Nová generácia bude karosársky bohatšia a rozrastie sa aj ponuka modelov AMG. Tie budú po novom na výber v dvoch výkonových verziách a aj ako sedan.

Mercedes-AMG A35 Sedan
Mercedes-AMG A35 Sedan
+22Mercedes-AMG A35 Sedan

Ako prvý sa svetu predstavil ostrý hatchback A35. Práve on prevzal pozíciu vstupného modelu do sveta AMG. Druhým v poradí je Mercedes-AMG A35 Sedan, ktorý bude nasledovať aj trieda CLA a napokon aj vrchol v podobe hot-hatchu A45. V rámci štvordverových karosérií triedy A bude teda sedan A35 zatiaľ najvýkonnejšou možnosťou.

Tak ako v prípade skôr predstaveného ostrého... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-AMG A35 Sedan 18 Tak ako v prípade skôr predstaveného ostrého hatchbacku aj sedan A35 bude poháňať dvojlitrový zážihový štvorvalec s výkonom 225 kW (306 k) a krútiacim momentom 400 Nm.

Tak ako v prípade skôr predstaveného ostrého hatchbacku aj sedan A35 bude poháňať dvojlitrový zážihový štvorvalec s výkonom 225 kW (306 k) a krútiacim momentom 400 Nm. Sedemstupňová dvojspojková automatická prevodovka AMG SPEEDSHIFT DCT 7G bude prenášať výkon na obe nápravy. Z 0 na 100 km/h zrýchli sedan za 4,8 sekundy, čo je o sekundu pomalšie ako v prípade hatchbacku. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 250 km/h.

Sedan je podľa Mercedesu pohodlnejšou... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-AMG A35 Sedan 11 Sedan je podľa Mercedesu pohodlnejšou alternatívou k hatchbacku a zároveň poskytuje až 420-litrový batožinový priestor.

V interiéri bude posádka obklopená dizajnom AMG a najnovšou technikou vrátane systému MBUX. K hlasovému ovládaniu pribudne aj rozšírené ovládanie gestami. Digitálny prístrojový štít a obrazovka infotainmentu vytvárajú jeden celok. Multimediálne rozhranie sa dá ovládať aj priamo dotykom. Jeho súčasťou je možnosť zaznamenávať telemetrické údaje o jazde.

Sedan je podľa Mercedesu pohodlnejšou alternatívou k hatchbacku a zároveň poskytuje až 420-litrový batožinový priestor. Komfort jazdy možno ešte vylepšiť príplatkovými adaptívnymi tlmičmi. Základom A35 Sedan sú osemnásťpalcové disky kolies. V rámci voliteľnej výbavy môžu zákazníci siahnuť aj po devätnásťpalcových. Brzdenie majú na starosti predné kotúče s priemerom 350 mm a zadné s priemerom 330 mm, pričom vpredu sa nachádzajú štvorpiestikové strmene a vzadu jednopiestikové.

V interiéri bude posádka obklopená dizajnom AMG... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-AMG A35 Sedan 2 V interiéri bude posádka obklopená dizajnom AMG a najnovšou technikou vrátane systému MBUX.

Vodič bude mať k dispozícii jazdné režimy Comfort, Sport, Sport+, Individual a Slippery určený na šmykľavé podmienky. Kým režimy Comfort a Slippery sú určené pre pohodlné každodenné jazdenie, možnosti Sport a Sport+ zintenzívňujú športový zážitok z jazdy úpravou pruženia, riadenia, reakcií motora a prevodovky a zvukovou kulisou výfukového potrubia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #sedan #Mercedes-AMG #Mercedes-Benz triedy A #Mercedes-AMG A35 Sedan
Články podľa značiek