Mitsubishi Triton Absolute: Vyparádený pikap L200 nabral svaly v Bangkoku

Mitsubishi predstavilo už vlani vynovený pikap L200, no zatiaľ len v jeho rodnom Thajsku, kde schádza z výrobných liniek pod označením Triton. A teraz naň upozorňuje konceptom Absolute, ktorý má zvýrazniť jeho terénne schopnosti. Nie je vylúčené, že zamieri do sériovej výroby.

11.04.2019 16:00
debata
Koncept Mitsubishi Triton Absolute preberá... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Triton Absolute Concept - 2019 Koncept Mitsubishi Triton Absolute preberá všetky dizajnové inovácie z vlani modernizovaného Tritonu. Vrátane novej verzie masky Dynamic Schield. Pridáva však masívnu ochranu podvozka a diódové reflektory.

Piata generácia dnes už ikonického pikapu Mitsubishi L200 je na trhu piaty rok a koncom toho vlaňajšieho podstúpila rozsiahlu inováciu. Zmeny zasiahli dizajn aj pohon oboch náprav. Zatiaľ však Mitsubishi predstavilo svoju novinku len v Thajsku, kde sa predáva pod názvom Triton. V lete by malo vynovené L200 zavítať aj do Európy. Ale ešte predtým posilňuje automobilka jeho imidž konceptom Triton Absolute, ktorý si pripravila pre autosalón v rodnom Bangkoku, kde sériový Triton schádza z výrobných liniek.

Cieľom bolo upozorniť na jeho potenciál mimo asfaltu. Triton tak prešiel drsným off-roadovým tuningom podľa hesla Absoluteli Beyoon Toch. Nekompromisný základ v podobe rámovej konštrukcie a tuhej zadnej nápravy mu zostal, pribudli však podvozkové ochranné panely, svetlá výška narástla o 50 mm a širší rozchod umožnil montáž veľkých terénnych pneumatík. Dojem odolnosti podporujú aj výrazné obklady spodnej časti dverí, špecifické strešné nosiče a čierny lak. Klasické svetlá vystriedali diódové.

V teréne sa má Triton Absolute cítiť ako doma... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Triton Absolute Concept - 2019 V teréne sa má Triton Absolute cítiť ako doma najmä vďaka svetlej výške zväčšenej o 50 mm a širšiemu rozchodu kolies, ktoré umožnilo montáž terénnych pneumatík.

O technike sa Mitsubishi nezmieňuje, ale verí, že štúdia zaujme priaznivcov pikapov na celom svete, z čoho možno dedukovať, že pozitívna reakcia privedie Triton Absolute až na výrobné linky. Napokon, nie je na ňom nič futuristické. Pripomeňme, že modernizované Mitsubishi L200 s celkom novou verziou masky Dynamic Schield bude k dispozícii v troch verziách – dvojmiestnej s krátkou kabínou, predĺženej s kabínou Club Cab a 4-dverovej Double Cab s plnohodnotným 5-miestnym interiérom. V ponuke ráta s troma druhmi pohonu 4×4.

Základom je systém Easy Select s priraditeľným pohonom prednej nápravy, a to aj počas jazdy. Super Select II pridáva permanentný pohon oboch náprav (40 : 60) využiteľný do rýchlosti 100 km/h. Pre ťažké podmienky je k dispozícii redukčný prevod a navyše uzáver medzinápravového a zadného diferenciálu. Novinkou pre obe verzie štvorkolky je nový terénny režim Off-Road s módmi Gravel (Štrk), Mud/Snow (blato/sneh), Sand (piesok) a Rock (kamene). Pri prudkom klesaní zas využije Hill Descent Control.

Pod kapotou ostane v Európe naďalej 4-valcový naftový motor 2,4 DI-D MiVEC s atypickým variabilným časovaním ventilov. Jeho výkon zatiaľ automobilka neprezradila. V súčasnosti má 113 alebo 133 kW. Novinkou je 6-stupňová automatická prevodovka, ktorá nahradí starší 5-stupňový automat a doplní 6-stupňovú manuálnu prevodovku. Očakávať tak môžeme lepšiu dynamiku a nižšiu spotrebu paliva. Nie je vylúčené, že s emisiami bude bojovať aj pomocou vstrekovania prísady AdBlue.
Mitsubishi Triton Absolute Concept - 2019
Mitsubishi Triton Absolute Concept - 2019
+1Mitsubishi Triton Absolute Concept - 2019

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Mitsubishi #Mitsubishi L200 #Mitsubishi Triton #Mitsubishi Triton Absolute #autosalón Bangkok 2019
Články podľa značiek