Hyundai Venue: S novým crossoverom debutuje aj nová prevodovka

Kórejská automobilka prichádza s ďalším malým crossoverom. Model Venue predstavený na newyorskom autosalóne sa v hierarchii značky zaradí pod Konu a mal by byť aj cenovo dostupnejší.

23.04.2019 12:00
5667141 Foto:
Hyundai predstavil na prebiehajúcom autosalóne v New Yorku model Venue, ktorého cieľom je spojiť moderný dizajn a praktickosť.
debata (1)

Do nabitého segmentu mestských crossoverov pribudol ďalší model. Hyundai predstavil na prebiehajúcom autosalóne v New Yorku model Venue, ktorého cieľom je spojiť moderný dizajn a praktickosť. Zároveň však má ísť o cenovo dostupné vozidlo, ktoré sa dostane na trh koncom tohto roka.

Hyundai Venue
Hyundai Venue
+23Hyundai Venue

Jeho výroba bude prebiehať v Južnej Kórei a ako napovedá miesto svetovej premiéry, predávať sa začne najprv v Spojených štátoch amerických. Jeho expanzia na európske trhy však nie je vylúčená. Nádejou je technika pod kapotou. Hyundai Venue bude poháňať 1,6-litrový štvorvalec Gamma, ktorý bude spolupracovať buď so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo novou kontinuálnou prevodovkou IVT (Intelligent Variable Transmission).

Keďže až na športové modely nie sú manuálne prevodovky v USA obľúbené, bude tento model pravdepodobne smerovať aj do Európy, kde sú manuálne prevodovky stále rozšírené. Oveľa viac pozornosti však púta nová automatická prevodovka, ktorá zlepšuje odozvu na zošliapnutie akcelerátora a prispieva k nižšej spotrebe paliva.

Vonkajším vzhľadom sa Venue najviac podobá na modely Kona a NEXO, a to hlavne tvarom masky chladiča a predných svetiel. Zboku upútajú voliteľné sedemnásťpalcové zliatinové disky kolies. Súčasťou základnej výbavy sú pätnásťpalcové. Autu dodáva hravosť možnosť dvojitého lakovania karosérie. Na výber je osem lakov, ktoré možno kombinovať s bielou strechou. K vonkajšej farbe možno doladiť aj čalúnenie interiéru. Ten obsahuje hlavne praktické prvky ako kožený volant, dvojicu USB portov, 3,5-palcový TFT displej na prístrojovom paneli alebo dvojitú podlahu batožinového priestoru.

Napriek snahe o dosiahnutie nízkej ceny bude na palube Hyundaia Venue prítomných viacero bezpečnostných asistentov. Súčasťou základnej výbavy budú autonómne brzdy, udržovanie v jazdnom pruhu, detekcia mŕtveho uhla spätných zrkadiel, sledovanie únavy vodiča, varovanie pred križujúcimi vozidlami pri cúvaní a snežný jazdný režim zlepšujúci správanie auta na klzkom povrchu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #crossover #autosalón New York 2019 #Hyundai Venue
Články podľa značiek