Toyota Hilux Special Edition: Japonský „pracant“ dostane novú štýlovú tvár

Trieda pick-upov už nie je len výsadou farmárov a remeselníkov. Dnes symbolizuje aj aktívny životný štýl a snahu zviditeľniť sa. Toyota reaguje na tento trend novou výbavou Special Edition.

02.05.2019 16:00
Toyota-Hilux Special Edition-2019-1024-02 Foto:
Model Hilux bude po novom na výber aj v edícii Special Edition, a to vo verziách s dvomi radmi sedadiel nazývaných Extra Cab a Double Cab.
debata (4)
Rastúca obľuba segmentu SUV a crossoverov hrá do karát aj značkám, ktoré majú v portfóliu pick-upy. Zákazníci hľadajú mohutné proporcie, terénne vlastnosti a dostatok prepravnej kapacity. Nie každé SUV však spĺňa spomínané kritériá, a preto sa v hľadáčiku záujemcov o tento segment objavujú aj pick-upy. Hoci ide o primárne úžitkové vozidlá, s dostatočným vizuálnym vylepšením môžu slúžiť aj ako štandardné osobné autá.

Mnohé značky už svoje pick-upy takýmto spôsobom upravili a najnovšie k nim pribudla aj Toyota. Model Hilux bude po novom na výber aj v edícii Special Edition, a to vo verziách s dvomi radmi sedadiel nazývaných Extra Cab a Double Cab. Hlavným poznávacím znakom novej výbavy bude čierna farba. Tá ozdobí masku chladiča, lemy hmlových svetiel, rúčky dverí, kryty bočných spätných zrkadiel a zadný nárazník.

Súčasťou Special Edition budú osemnásťpalcové disky kolies, ktoré budú na východoeurópskych trhoch lakované načierno, pričom v západnej Európe dostanú dvojfarebné lakovanie. Čierna farba bude dominovať aj vnútrajšku. Klavírny lak bude zdobiť palubnú dosku, výplne dverí, volant, radiacu páku a stredový tunel. Prevahu čiernej budú zmierňovať chrómové doplnky.

Vylepšení sa dočká aj balík bezpečnostných systémov Toyota Safety Sense. Na palube nebude chýbať systém varovania pred zrážkou s detekciou chodcov a cyklistov, adaptívny tempomat, čítačka dopravných značiek a upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu.

Interiéru bude dominovať čierna farba. Foto: Toyota
Toyota-Hilux Special Edition-2019-1024-36 Interiéru bude dominovať čierna farba.

Pod kapotou zmeny nenastali. Pohon Hiluxu zabezpečuje radový vznetový štvorvalec D-4D s objemom 2,4 litra. Výkon 110 kW (150 k) a krútiaci moment 400 Nm prenáša na obe nápravy šesťstupňová manuálna alebo šesťstupňová automatická prevodovka. Toyota Hilux Special Edition sa dostane na európsky trh v priebehu augusta.

Toyota Hilux Special Edition 2019
Model Hilux bude po novom na výber aj v edícii...
+25Toyota Hilux Special Edition 2019

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Toyota Hilux #pick-up #Toyota Hilux Special Edition
Články podľa značiek