Škoda Superb: Svetový debut už za pár dní v Bratislave!

Vynovená vlajková loď Škody bude mať svetovú premiéru na netradičnom mieste. Počas práve prebiehajúcich majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji na Slovensku. Automobilka na to upozorňuje zverejnením prvých skíc.

15.05.2019 19:00
debata
Facelift prinesie Superbu celkom nový nárazník,... Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb - facelift 2019 Facelift prinesie Superbu celkom nový nárazník, hmlové LED svetlá prepojené chrómovou lištou, ale aj nové hlavné svetlá a reštylizovanú masku.

O modernizovanej Škode Superb už čo-to vieme. Dostane facelift, novšie pohonné jednotky, virtuálny kokpit a čo je dôležité, ako prvá Škoda aj plug-in hybridný pohon. Termín premiéry však doteraz známy nebol. Teraz je však isté, že česká automobilka nebude s odhalením čakať až do septembrového autosalónu vo Frankfurte nad Mohanom. Využije na to skvelú príležitosť – práve prebiehajúce majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktorých je od roku 1993 hlavným sponzorom. Oficiálne potvrdila, že sa tak stane 23. mája v Bratislave.

V súvislosti s tým Škoda zverejnila prvú oficiálnu skicu vynoveného Superbu. Z nej vyplýva, že dostane nový nárazník s úzkymi diódovými hmlovými svetlami, spojenými chrómovou lištou. Retušami prejde aj maska a svetlá, ktoré budú môcť byť vybavené full LED technológiou. Zmeny máme očakávať aj v zadnej časti, kde sa zmení grafika svetiel a logo Škody nahradí nápis Superb. Pripomeňme, že plug-in hybridný variant si požičia techniku Passata GTE. To znamená kombináciu 4-valca (115 kW), elektromotora (80 kW) a batérií s kapacitou 13 kWh.

Celá sústava poskytne systémový výkon 160 kW a čisto elektrický dojazd do vzdialenosti 70 km. Presné prevádzkové parametre nie sú ešte známe. V súvislosti so svetovou premiérou v Bratislave na ne však iste dlho čakať nebudeme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Superb #Škoda-Auto
Články podľa značiek