Kia XCeed: Emotívny crossover zo Žliny sa predstavuje. Urýchlil to únik

Ďalšieho člena rodiny Ceed odhalí Kia vo Frankfurte nad Mohanom presne 26. júna. Už dnes nám však automobilka naservírovala prvú oficiálnu fotografiu. Pravdepodobne ako reakciu na únik snímok na internete.

05.06.2019 12:05
debata (2)
Nový crossover Xceed nebude len zvýšenou a... Foto: Kia
Kia XCeed - 2019 Nový crossover Xceed nebude len zvýšenou a oplastovanou verziou 5-dverového hatchbacku Ceed. Bude mať úplne odlišnú karosériu, ktorá kombinuje prvky SUV a kupé. Napriek emocionálnemu dizajnu má ponúknuť aj veľký batožinový priestor.
Kia chcela ukázať svoj nový XCeed až 26. júna. Na tom sa síce nič nemení, ale ako dnes býva zvykom, svoju novinku celkom neustrážila pred nechcenými objektívmi. Fotografie atraktívneho crossoveru začali kolovať na sociálnych sieťach už minulý týždeň. A nie v práve kvalitnej forme. Možno aj preto pristúpila Kia síce k neštandardnému, ale logickému kroku – zverejnila prvú oficiálnu snímku očakávanej novinky zo Žiliny. Lepšie, než nechať kolovať svetom amatérske zábery.

Nový XCeed sa predvádza z profilu. Ten jasne demonštruje, o čo Kii išlo. Na platforme Ceedu jednoducho postavila crossover. Ale zas až také jednoduché to nebolo. XCeed, ktorého meno sme sa mimochodom tiež dozvedeli z neoficiálnych minulotýždňových fotografií, nie je totiž len obyčajným oplastovaným out-doorovým derivátom základného hatchbacku. Karoséria je celkom nová a okrem prvkov SUV sa v nej objavujú aj línie kupé, čo je dnes extrémne módne. Takže o úspechu pochybovať nemožno.

Snímka v podstate potvrdzuje slová Gregoryho Guillauma, viceprezidenta pre európsky dizajn Kie, ktorý sa na konto nového prírastku už dávnejšie vyjadril, že novinka prinesie iný štýl vozidla, ktoré bude mať odlišný dizajn, ako majú aktuálne modely. Znížená bočná silueta v porovnaní s klasickými SUV dodá XCeedu športovejší výraz, vyšší podvozok univerzálnosť a vyšší posed za volantom zas lepší výhľad. Kia zároveň tvrdí, že emocionálny dizajn nešiel na úkor batožinového priestoru. Ten má byť porovnateľný so SUV s vyššou stavbou karosérie.

Nič viac Kia o XCeede neprezradila. Z doterajších neoficiálnych zdrojov vieme, že XCeed by mal mať podvozok so svetlou výškou 180 mm, čo je o 40 viac v porovnaní s hatchbackom a kombi. Pod kapotou by sa mali objaviť 3-valec 1,0 T-GDi (88 kW) a 4-valce 1,4 T-GDi (103 kW) a 1,6 T-GDi (150 kW), ale tiež diesel 1,6 CRDi (85, 100 kW). A to v kombinácii s manuálnymi aj dvojspojkovými prevodovkami. Kia sľubuje aj menej hluku a vibrácií. XCeed bude po hatchbacku, kombi a elegantnom shooting breaku Proceed už štvrtým členom tohto modelového radu. Vyrábať sa bude v Žiline.
Kia Xceed - 2019
Kia Xceed - 2019
+5Kia Xceed - 2019

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Ceed #Kia Xceed
Články podľa značiek