Hyundai láka na nový model. Aký? To zatiaľ tají

Pre septembrový autosalón vo Frankfurte nad Mohanom si Kia pripravila veľkú premiéru. O čo presne pôjde, zatiaľ s istotou povedať nemožno. A veľa neprezradí ani prvá oficiálna snímka detailu. V hre je niekoľko možností.

12.07.2019 16:00
debata
Akému modelu patrí tento elegantný stĺpik a... Foto: Hyundai
Hyundai - Frankfurt 2019 Akému modelu patrí tento elegantný stĺpik a „plávajúca“ strecha môžeme zatiaľ len hádať. Má ísť ale o prekvapenie.

„Novinka z dielne Hyundai prinesie nový dizajn exteriéru aj interiéru. Zákazníci tiež získajú nové možnosti v konektivite a bezpečnosti, ktoré z vozidla urobia lídra vo svojej triede,“ píše sa v tlačovej správe automobilky. Ale to je naozaj všetko, čo sme sa o pripravovanej premiére oficiálne dozvedeli. O čo teda pôjde? Núka sa niekoľko možností. V čase popularity SUV a crossoverov by sa hodil menší model ako súčasná Kona, lenže taký má Hyundai v podobe modelu Venue zatiaľ len v Kórei a USA. Nie je vylúčené, že sa časom dostane do Európy, pretože Venue označuje Hyundai za globálny model, ale táto teória má chybu.

Prvá oficiálna snímka novinky, ktorá zachytáva zadný stĺpik v tvare krídla a časť „plávajúcej“ strechy, totiž rozhodne neladí s dizajnom Venue. A pravdepodobná nie je ani možnosť, že by bol nový model technologickým súrodencom Kie Seltos, crossoveru, ktorý sesterská Kia nasadzuje v Indii medzi malý Stonic a väčší Sportage. Skôr sa zdá, že tajomstvo Hyundaia bude mať vyústenie v podobe novej generácie hatchbacku i20, ktorý je tu s nami v súčasnej podobe od roku 2014, alebo mestského Hyundaia i10, ktorý je ešte o rok starší. A poslednou z alternatív je nástupca mini MPV ix20, ktoré skončilo na výrobných linkách v máji tohto roka.

Na vyriešenie tejto hádanky však dlho čakať nebudeme. Rozhodne nie do septembra, keď má novinka naplánovaný svetový výstavný debut. Hyundai totiž prisľúbil, že viac informácií poskytne už v najbližších dňoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #autosalón Frankfurt 2019
Články podľa značiek