Nissan Juke: Druhá generácia prezrádza prvé detaily. Predstaví sa v septembri

Japonský extravagantný crossover je na trhu od roku 2010, a tak je najvyšší čas pre príchod novej generácie. Tá sa predstaví v septembri a rovnako ako pred deviatimi rokmi chce šokovať dizajnom.

15.07.2019 12:00
nissan-teaser-20192x Foto:
Z hľadiska konštrukcie zástupcovia značky potvrdili, že Nissan Juke druhej generácie bude stáť na platforme CMF-B vyvinutej v rámci aliancie s Renaultom.
debata

Nissan patrí už dlhodobo k pionierom áut s terénnymi ambíciami. Vo svete off-roadov automobilku preslávili modely Navara a Patrol, medzi SUV zas Murano a X-Trail a fanúšikovia crossoverov ich poznajú hlavne vďaka modelom Qashqai a Juke. Práve posledný menovaný úspešne prelomil dizajnovú bariéru a spojil zvýšený podvozok s neortodoxnou karosériou.

Odvtedy však už uplynulo deväť rokov a konkurencia začína získavať náskok. V Nissane sa teda rozhodli priviesť na svet novú generáciu modelu Juke. Svetová premiéra je naplánovaná na 3. septembra a automobilka nám zatiaľ poskytla prvú snímku. Ide o detail predného svetlometu a časti masky chladiča. Tá bude korešpondovať so súčasným dizajnovým jazykom značky.

Tvar svetiel však už vyzerá odvážnejšie. Ide o zaujímavý kontrast elegantného úzkeho stretávacieho svetla s reflektorom denného svietenia s tromi výbežkami, v ktorého strede sa nachádza hmlové svetlo. Tento detail môže byť prísľubom ďalších progresívnych dizajnových riešení tak, ako tomu bolo v prípade prvej generácie.

Z hľadiska konštrukcie zástupcovia značky potvrdili, že Nissan Juke druhej generácie bude stáť na platforme CMF-B vyvinutej v rámci aliancie s Renaultom. Pôjde teda o rovnaký základ, aký má nová generácia Renaultu Clio či Renaultu Captur. Z toho vyplýva aj skutočnosť, že pod kapotou sa pravdepodobne objavia aj rovnaké pohonné jednotky ako vo francúzskych modeloch.

Očakávať môžeme preplňovaný zážihový jednolitrový trojvalec a preplňovaný zážihový štvorvalec s objemom 1,33 litra. Ponuku vznetových agregátov zastúpi štvorvalec s objemom 1,5 litra. Na výber by mala byť aj automatická prevodovka a najsilnejšie výkonové verzie dostanú možno pohon všetkých kolies.

Na zvyšné informácie si budeme musieť počkať minimálne do začiatku septembra, prípadne až do autosalónu vo Frankfurte nad Mohanom. Predaj druhej generácie Nissanu Juke odštartuje začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #crossover #Nissan Juke #CMF-B
Články podľa značiek