Exkluzívne: Nový XCeed zo Žiliny zahliadli na cestách. Výroba začne v auguste

Nový mestský crossover Kia XCeed , ktorého sériová výroba odštartuje v priebehu augusta a predaj v Európe v treťom štvrťroku 2019, už brázdi slovenské cesty. Ide o flotilu predsériových testovacích prototypov. Takto sa nám ich podarilo zahliadnuť v okolí Žiliny.

30.07.2019 20:00
debata (3)
VIDEO: Pozrite si, ako sa XCeed nový člen rodiny Ceed, testuje na slovenských cestách, ešte pred začatím sériovej výroby.
Video
Novinka je produktom dizajnérskeho centra Kie vo Frankfurte nad Mohanom a vyrábať sa bude už od augusta v závode Kia v Tepličke nad Váhom. Jediná časť karosérie, ktorá je totožná s päť dverovým hatchbackom, sú predné dvere. Jedinečným prvkom modelového radu XCeed sú hydraulické dorazy, a práve v Kia XCeed sa budú montovať na prednú nápravu všetkých verzií. To má zabezpečiť komfortnú jazdu aj na zlých povrchoch, pričom konštruktéri zmäkčili predné aj zadné pružiny o sedem, respektívne štyri percentá. Svetlá výška vozidla vzrastie o 42 mm v porovnaní s ostatnými modelmi Ceed. Od roku 2020 pribudne možnosť mild hybridnej a plug-in hybridnej verzie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Žilina #novinka na trhu #Kia Ceed #Kia Xceed
Články podľa značiek