Škoda Scala a Kamiq: Novým vrcholom ponuky je Monte Carlo

Na autosalón vo Frankfurte nad Mohanom si česká automobilka pripravila niečo aj pre fanúšikov športového dizajnu. Modely Scala a Kamiq predstavuje vo vrcholnej verzii Monte Carlo.

10.09.2019 12:00
2020-skoda-kamiq-monte-carlo Foto:
Alfou a omegou verzie Monte Carlo je vzhľad založený na čiernych doplnkoch.
debata

Výbavu Monte Carlo priaznivci mladoboleslavskej značky poznajú. Už niekoľko rokov ide o vrcholnú verziu Fabie, ktorá mení tradičné malé auto na štýlový model so športovým akcentom. V minulosti bola výbava Monte Carlo k dispozícii aj pre model Yeti. Po nahradení prvého SUV v histórii značky modelom Karoq však táto možnosť z ponuky nasledovníka vypadla.

Škoda Scala Monte Carlo
 4. miesto po 9. mesiacoch: Škoda Scala (Na...
+7Škoda Scala Monte Carlo

Teraz ale dochádza opäť k rozšíreniu ponuky modelov s označením Monte Carlo. Na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom Škoda predstavuje hneď dva modely v novej vrcholnej verzii, a to Scala a Kamiq. Kým Scala už v predaji je, Kamiq sa k prvým zákazníkom dostane až koncom tohto roka.

Základom pre oba modely budú sedemnásťpalcové... Foto: Škoda
Skoda Scala Monte Carlo a Kamiq Monte Carlo 2019 prvni sada 02 800 600 Základom pre oba modely budú sedemnásťpalcové zliatinové disky kolies.

Alfou a omegou verzie Monte Carlo je vzhľad založený na čiernych doplnkoch. Oba spomínané modely sa budú odlišovať čiernou maskou chladiča, čiernymi detailmi predného nárazníka, čiernymi bočnými prahmi a čiernymi krytmi spätných zrkadiel. Crossover Kamiq bude mať okrem toho načierno nalakované strešné lyžiny.

Crossover Kamiq bude mať okrem toho načierno... Foto: Škoda
2020-skoda-kamiq-monte-carlo 1 Crossover Kamiq bude mať okrem toho načierno nalakované strešné lyžiny.

Vzadu zaujme difúzor lakovaný taktiež načierno a v prípade Scaly aj predĺžené sklo piatych dverí a čierny spojler. Základom pre oba modely budú sedemnásťpalcové zliatinové disky kolies, no v rámci príplatkovej výbavy bude možné siahnuť aj po osemnásťpalcových.

Vo vnútri pokračuje snaha o navodenie športovej... Foto: Škoda
Skoda Scala Monte Carlo a Kamiq Monte Carlo 2019 prvni sada 05 800 600 Vo vnútri pokračuje snaha o navodenie športovej atmosféry čiernou a červenou farbou.

Vo vnútri pokračuje snaha o navodenie športovej atmosféry čiernou a červenou farbou. Výnimkou sú chrómované výduchy klimatizácie a hliníkové kryty pedálov. Sedadlá vodiča a spolujazdca majú integrované opierky hlavy. Športový volant, hlavica radiacej páky a ručnej brzdy sú obšité kožou a skrášlené červeným prešívaním. Množstvo červenej v interiéri zväčšuje ambientné osvetlenie.

Pokiaľ ide o techniku, pod kapotou nenastali žiadne zmeny. Verzia Monte Carlo bude vďaka tomu k dispozícií nielen s najsilnejšími verziami zastúpenými zážihovým štvorvalcom 1,5 TSI a vznetovým štvorvalcom 1,6 TDI, ale aj so slabšími variantmi poháňanými jednolitrovým benzínovým trojvalcom TSI s výkonom 70 kW (95 k) a 85 kW (115 k).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Kamiq #Škoda Scala #autosalón Frankfurt 2019 #Škoda Scala Monte Carlo #Škoda Kamiq Monte Carlo
Články podľa značiek