Daimler dostal pokutu 870 miliónov eur v súvislosti s emisným škandálom

Nemecká prokuratúra uložila pokutu na základe obvinenia, že firma certifikovala dieselové vozidlá, ktorých emisie nevyhovovali regulačným požiadavkám.

25.09.2019 13:10
debata

Prokuratúra v Stuttgarte v utorok informovala, že výrobcovi áut Daimler bol udelený postih pre porušenie povinností dohľadu z nedbanlivosti. Automobilka Daimler uviedla, že je v najlepšom záujme firmy, aby sa procedúra uzavrela a nebude sa odvolávať.

Daimler sa vyjadril, že zistenia prokuratúry o údajnom zlyhaní firmy, ktoré spôsobilo že časť áut nezodpovedala regulačným požiadavkám od roku 2008, sa v podstate týkajú príkazov nemeckých úradov na zvolávanie áut. Automobilka uviedla, že aj naďalej má námietky voči týmto príkazom s cieľom, aby sa záležitosť ujasnila pre budúce situácie. Daimler dodal, že pokuta nebude mať nijaký dodatočný vplyv na zisk za tretí kvartál.

Koncern Daimler patrí medzi skupinu výrobcov áut, ktorí boli obvinení z manipulácie s emisiami tak, aby pri testoch dosahovali nižšie hodnoty ako v skutočnosti.

Automobilka bola nútená zvolať do servisov 684 000 vozidiel v celej Európe a nainštalovať novú verziu softvéru do dieselových motorov Mercedes-Benz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daimler #emisný škandál
Články podľa značiek