Toyota Corolla Sedan je elegancia, ktorá sa oplatí

Model Corolla od japonskej značky Toyota je stálicou automobilového trhu s povesťou najvyššej spoľahlivosti. Aktuálne je v predaji už dvanásta generácia modelu Corolla. Nejde však len o hatchback a kombi, na ktoré sú zákazníci tejto kategórie áut zvyknutí. Corolla je v predaji aj v elegantnom prevedení sedanu. Ten vyniká veľkosťou batožinového priestoru a cenou.

03.12.2019 06:00
debata (10)
Corolla je v predaji aj v elegantnom prevedení... Foto: Toyota
Toyota Corolla Sedan Corolla je v predaji aj v elegantnom prevedení sedanu. Ten vyniká veľkosťou batožinového priestoru a cenou.

Charakteristickou črtou modelu Corolla je komfort, ktorý ponúka svojej posádke. Toyota si dala záležať na odhlučnení podvozku aj motorového priestoru. Výsledkom je tichá jazda vo všetkých jazdných režimoch.

Podvozok je navyše komfortný. Corolla odfiltruje nerovnosti na vozovke bez toho, aby to výrazne ovplyvnilo pohodlie vo vnútri auta. Vozidlo je postavené na novej platforme, ktorú výrobca označuje ako Toyota New Global Architecture (TNGA) a používa ju vo svojich najnovších modeloch. Tá zabezpečuje sedanu veľmi dobré jazdné vlastnosti aj vo vysokých rýchlostiach. Corolla okrem pohodlia zabezpečí svojej posádke aj bezpečnú jazdu. Na bezpečnosť navyše dohliadajú najnovšie technológie vrátane pokročilých bezpečnostných systémov.

Corolla Sedan odvezie 471 litrov batožiny. Foto: Toyota
Toyota Corolla Sedan Corolla Sedan odvezie 471 litrov batožiny.

Toyota Corolla je navyše vybavená najnovšími bezpečnostnými novinkami. Na palube je napríklad kamera monitorujúca vzdialenosť pred vozidlom, laserový senzor alebo radar merajúci vzdialenosti a rýchlosti objektov nachádzajúcich sa na ceste. Všetky pracujú s cieľom zabrániť nehode a ochrániť posádku auta. Bezpečnostné systémy najprv vodiča upozornia na hroziace nebezpečenstvo a v prípade potreby dokážu zasiahnuť tak, aby sa vyhli nehode.

Centrom interiéru je dotykový displej so systémom Toyota Touch 2. Prostredníctvom neho si posádka môže prehrávať hudbu zo zariadenia pripojeného cez Bluetooth, USB alebo CD. Obrazovka zobrazuje aj obraz z kamerového systému auta a navigáciu. Toyota navyše svojim zákazníkom ponúka bezplatnú aktualizáciu máp počas troch rokov.

Corolla Sedan je v predaji v troch výbavách, pričom pohon zabezpečuje 1,6 – litrový benzínový motor. V ponuke je aj hybridný model, ktorý šetrí životné prostredie. V tomto prípade spolupracuje 1,8 – litrový benzínový motor s elektromotorom. Výsledkom je mimoriadne priaznivá spotreba.

Toyota Corolla Sedan je tak ideálnym partnerom... Foto: Toyota
Toyota Corolla Sedan Toyota Corolla Sedan je tak ideálnym partnerom pre rodinný život a výlety.

Majiteľ auto nemusí dobíjať. O batérie sa stará elektronika vozidla. Vodičovi tak odpadá nutnosť strážiť elektrický dojazd svojho auta a hľadať nabíjacie stanice. Hybrid svojmu majiteľovi umožňuje len využívať jeho výhody, ktoré spojenie elektrického a spaľovacieho motora prinášajú.

Sedan sa vyznačuje veľkým batožinovým priestorom. Corolla Sedan odvezie 471 litrov batožiny. Štvorčlenná rodina sa vďaka tomu bez problémov zbalí na letnú dovolenku. Týždenný nákup tento batožinový priestor zvládne bez najmenších problémov. Sedan ponúka ja veľkorysý priestor pre cestujúcich na zadných sedadlách. Ani klesajúca línia strechy neuberá výrazne z vnútorného priestoru.

Corolla Sedan je navyše v porovnaní s verziou kombi lacnejšia. Teraz dokonca už od 16 490 eur získate komfortne priestranné auto, ktoré Toyota ponúka, a tým je Corolla Sedan. Hybridná verzia má cenu od 20 090 eur. V tejto cene je už započítaná aj automatická prevodovka, ktorá je v prípade hybridného pohonu štandardom.

Toyota Corolla Sedan je tak ideálnym partnerom pre rodinný život a výlety. Svoje miesto taktiež nájde vo firmách. Každý jej majiteľ okrem pohodlia, úsporných motorov a jazdných vlastností ocení aj jej spoľahlivosť. Vysoká zostatková hodnota Corolly Sedan je príjemným bonusom navyše.

Tento článok vznikol v spolupráci s Toyota Central Europe – Slovakia.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Toyota Corolla Sedan
Články podľa značiek