Jaguar Land Rover zníži alebo zastaví výrobu vo svojich britských továrňach

Automobilka Jaguar Land Rover (JLR) v najbližších týždňoch zníži alebo zastaví výrobu vo svojich britských továrňach, keďže podniká kroky na zníženie nákladov v reakcii na klesajúci dopyt.

07.02.2020 13:41
debata (1)

Najväčší britský výrobca automobilov JLR zaznamenal za tri mesiace do konca decembra 2019 pokles predaja o 2,3 % v dôsledku znižujúceho sa dopytu po dieselových modeloch v Európe a tvrdému konkurenčnému prostrediu v Číne. Automobilka si preto dala za cieľ zredukovať náklady a dosiahnuť úspory rádovo v miliardách libier.

Spoločnosť vo vybraných dňoch počas štyroch týždňov od konca februára zhruba do konca marca zastaví výrobu v závode Castle Bromwich v strednom Anglicku aj v neďalekom závode Solihull.

„Vonkajšie prostredie zostáva pre náš priemysel náročné a spoločnosť podniká rozhodujúce kroky na dosiahnutie nevyhnutnej prevádzkovej efektívnosti,“ uviedla automobilka vo vyhlásení.

„Potvrdili sme, že Solihull a Castle Bromwich vykonajú niektoré menšie zmeny vo svojich výrobných programoch, aby dokázali reflektovať kolísavý dopyt vo svete a zároveň uspokojiť potreby zákazníkov,“ povedala hovorkyňa JLR a dodala, že tento krok nie je spojený s koronavírusom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Jaguar Land Rover
Články podľa značiek