Kia Sorento: Nová vlajková loď prezrádza interiér. A poznáme aj motory!

Kia postupne uvoľňuje informácie o novom veľkom SUV Sorento. Po skiciach exteriéru tu máme prvú skicu kabíny. Tá nasadzuje do hry veľké displeje. Pod kapotou sa objavia modernizované diesely aj plug-in hybridná technológia.

14.02.2020 17:00
debata
Interiér Sorenta prejde radikálnou premenou.... Foto: Kia
Kia Sorento - 2020 Interiér Sorenta prejde radikálnou premenou. Klasické prístroje a tlačidlá vystriedajú veľké displeje. Nový je aj otočný volič 8-stupňovej dvojspojkovej prevodovky.
Len pred pár dňami zverejnila Kia prvé náznaky dizajnu pripravovanej štvrtej generácie Sorenta a dnes tu máme aj pohľad do interiéru. Niet sa čo čudovať, ženevská premiéra je naozaj za rohom. Tak ako v prípade exteriéru, pôjde aj v kabíne o veľký posun. Sorento dostane horizontálne členenú palubnú dosku osadenú dvoma veľkými displejmi – jedným v úlohe virtuálneho kokpitu, ako ho už poznáme z Kie XCeed, a druhým dotykovým, pre potreby infotainmentu. Zmení sa aj stredová konzola, kde klasický volič prevodovky nahradí kruhový ovládač. Zaujímavejšie sú však informácie o pohonných jednotkách, ktoré tu máme vďaka úniku na internetovom fóre Sorento Club MQ4. Ten zverejnil tabuľku motorizácií. Benzínový atmosférický 4-valec s objemom 2,5 litra necháme hneď bokom, keďže v takejto podobe zamieri Sorento len na severoamerický trh. Pre Európu budú dôležité nové naftové motory radu R s objemom 2,2 litra, kombinované s 8-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou a pohonom predných alebo všetkých kolies. Benzín bude tankovať s najväčšou pravdepodobnosťou preplňovaný 4-valec 1,6 T-GDi, ale v hybridnej kombinácii so 6-stupňovou automatickou prevodovkou. Opäť s pohonom 4×2 aj 4×4. Neskôr sa očakáva premiérový plug-in hybrid, o ktorom však nie sú zatiaľ žiadne bližšie informácie. Vychádzať by však mohol zo systému Kie Niro PHEV.
Kia Sorento - 2020
Kia Sorento - 2020
+6Kia Sorento - 2020

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Sorento #autosalón Ženeva 2020
Články podľa značiek