Honda Civic Type R: Ponuku rozšíri umiernená verzia aj okruhová "limitka"

Japonský ostrý hatchback je už niekoľko generácií synonymom nekompromisných jazdných vlastností a excentrického dizajnu. Najnovšie však ponúkne zákazníkom možnosť zvoliť si striedmejší vzhľad alebo odľahčenú okruhovú „limitku“.

24.02.2020 12:00
6193179 Foto:
Variant Sport Line si zachová technické parametre štandardnej verzie, no ponúkne zdržanlivejší dizajn.
debata

Modernizácie väčšiny modelov zväčša pozostávajú z decentných úprav vzhľadu a mierneho zvýšenia výkonu. Občas pribudne do ponuky nový motor či prevodovka, alebo vývojári zapracujú na kvalite a výbave interiéru. Keď ste však Honda a máte v ponuke legendu, akou Civic Type R, musíte zákazníkom ponúknuť niečo nad rámec tradičných faceliftov.

Honda Civic Type R Sport Line
Honda Civic Type R Sport Line
+30Honda Civic Type R Sport Line
A presne toho sa ostrá predokolka dočkala. Zaujímavosťou je, že nejde len o zväčšovanie superlatívov. Honda zmodernizovala Civic Type R aj takpovediac nadol. Počas leta do ponuky pribudne variant Sport Line, ktorý si zachová technické parametre štandardnej verzie, no ponúkne zdržanlivejší dizajn. Netreba sa báť, aj verzia Sport Line počíta s agresívnym predným nárazníkom, zadným difúzorom s trojicou koncoviek výfukového potrubia a devätnásťpalcovými diskami kolies obutými do pneumatík Michelin Pilot Sport 4S. Najzásadnejšou zmenou je odstránenie obrovského zadného krídla, ktoré pripomína prácu tunerov, a jeho nahradenie decentnejším spojlerom.

Vo vnútri nebudú chýbať športové sedadlá s červeným prešívaním, ale vzadu pribudla zvuková izolácia, čo napomáha komfortu jazdy, keďže posádka vníma menej hluku a vibrácií. Okrem prešívania sa to v interiéri hemží červenými detailmi a nechýba ani povestná plaketa pri riadiacej páke šesťstupňovej manuálnej prevodovky.

Limited Edition je dostupná len v žiarivej... Foto: Honda
6193161 Limited Edition je dostupná len v žiarivej žltej farbe s čiernou strechou a čiernymi krytmi spätných zrkadiel.

Druhou novinkou je verzia nazvaná Limited Edition. Podobne ako v prvom prípade, aj tu ostal zachovaný výkon 235 kW (320 k), ktorý pochádza z preplňovaného zážihového štvorvalca. Rozdiel je v celkovej hmotnosti, keďže okruhový variant ušetril 47 kilogramov. V interiéri nenájdete dotykovú obrazovku ani klimatizáciu a aj zvuková izolácia je skromnejšia. Na rozdiel od niektorých konkurentov si Honda Civic Type R Limited Edition zachovala zadné sedadlá.

V interiéri okruhovej verzie Limited Edition... Foto: Honda
6193157 V interiéri okruhovej verzie Limited Edition nenájdete dotykovú obrazovku ani klimatizáciu a aj zvuková izolácia je skromnejšia.

Okrem hmotnosti konštruktéri upravili nastavenie tlmičov a riadenia. Disky kolies majú v tomto prípade dvadsať palcov a sú obuté do pneumatík Michelin Cup 2. Limited Edition je dostupná len v žiarivej žltej farbe s čiernou strechou a čiernymi krytmi spätných zrkadiel. Záujemcovia sa však musia poponáhľať, lebo pre Európu je z limitovanej série vyčlenených len 100 kusov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Honda Civic #Honda Civic Type R #hot-hatch #Honda Civic Type R Sport Line #Honda Civic Type R Limited Edition
Články podľa značiek