Lexus pôjde na kráľovskú svadbu

Kniežací pár bude zdraviť svojich poddaných spod priehľadnej strechy Lexusu LS 600h.

26.06.2011 00:00

Správa o dopravnej nehode - stiahnite si vo... Foto:
Polykarbonátová strecha nad zadnou časťou sa bude dať úplne odstrániť.
debata

Knieža Albert II. z Monaka sa 2. júla žení a na túto príležitosť si objednal v Lexuse špeciálny automobil – Lexus LS 600h L Landauet. Prestavbu realizovala belgická karosárska firma Carat Duchatelet.

Výsledkom je otvorená karoséria typu landauet so sťahovacou strechou nad zadnými sedadlami a pevnou strechou nad prednými sedadlami. V súčasnosti sa takéto typy vozidiel už nevyrábajú, jediné má v portfóliu Maybach.

Prestavba trvala 2000 hodín, veľa častí skeletu muselo byť nahradených karbónovými dielcami, a to tak aby sa nemuseli použiť viditeľné výstuhy a zostala zachovaná tuhosť karosérie. Unikátna je polykarbonátová priehľadná strecha hrubá 8 milimetrov. Priehľadná časť karosérie váži iba 27 kilogramov. Je vyrobená technológiou, ktorá sa v leteckom priemysle používa pri výrobe skiel vrtuľníkov.

Polykarbonátová strecha spriehľadní celú zadnú... Foto: Lexus
Správa o dopravnej nehode - stiahnite si vo formáte alebo . Polykarbonátová strecha spriehľadní celú zadnú časť Lexusu LS 600h.

V deň svadby Lexus LS 600h L Landauet odvezie kráľovský pár po obrade na prehliadku z paláca Rocher dolu do prístavu a potom pozdĺž Boulevardu Alberta I do Sainte-Devote, kde princezná, ako je dobrým zvykom, odhodí svoju svadobnú kyticu. Po väčšinu tejto cesty sa bude vozidlo pohybovať s nulovými emisiami, lebo ho bude poháňať len elektromotor.

Celú svadbu by mal Lexus zvládnuť na elektrický... Foto: Lexus
Správa o dopravnej nehode - stiahnite si vo formáte alebo . Celú svadbu by mal Lexus zvládnuť na elektrický pohon.

Po oslavách bude vozidlo vystavené v Oceánografickom múzeu, kde si ho budú môcť prezrieť návštevníci ako unikátnu pripomienku výnimočnej udalosti.

debata chyba
Články podľa značiek