Tiguan sa čoskoro dočká faceliftu. Takto bude vyzerať

Najpredávanejší model nemeckej značky Volkswagen (VW) už čoskoro dostane facelift. Novinka sa postupne odhaľuje na prvom nákrese. Omladený bestseller sa do predaja má dostať ešte pred koncom tohto roka. K odhaleniu dôjde počas blížiaceho sa leta. Faceliftu sa taktiež dočká aj 7-miestna verzia s označením Allspace.

04.05.2020 18:00
debata
Nákres odhaľuje jasnú inšpiráciu v dizajne VW... Foto: Volkswagen
VW Tiguan, skica Nákres odhaľuje jasnú inšpiráciu v dizajne VW Golf 8. generácie.

VW Tiguan druhej generácie je na trhu od roku 2016. V minulom roku koncern predal 910 926 kusov tohto SUV, čo z neho robí najpredávanejší model celého koncernu. Rovnako ide o najpredávanejšie SUV v Európe. V rámci faceliftu sa novinka bude inšpirovať dizajnom VW Golf 8. generácie.

Z nákresu je zrejmé, že najmä svetlá dostanú tvar v štýle Golfu. Ich prepojenie s maskou chladiča bude podobné ako v prípade iných SUV modelov – T-Roc a T-Cross. Zmeny sa udejú aj v interiéri. Nákres alebo fotka vnútra zatiaľ dostupné nie sú. Interiér pravdepodobne tiež preberie tvary a technológie z VW Golf. Vnútri Tiguanu tak možno očakávať rozšírenie dotykových plôch a displejov.

Prečítajte si test jazdeného VW Tiguan!

Pod kapotou môžeme takmer s určitosťou očakávať 1,5-litrový benzínový štvorvalec TSI a dvojlitrové naftové TDI. Benzínový agregát pravdepodobne prinesie mildhybridnú technológiu. Otáznik visí nad litrovým trojvalcom. Najmenším TSI agregátom Tiguan nedisponuje ani v súčasnosti.

Pravdepodobný je príchod plug-in hybridnej verzie, ktorá skombinuje 1,4 litrové TSI s elektromotorom. Celkový výkon by sa mal vyšplhať na 245 koní. Práve plug-in hybridy aktuálne umožňujú automobilkám plniť emisné limity a berú na seba úlohu „ostrých“ verzií. Ako príklad môžeme uviesť Škodu Kodiaq RS, ktorá musela kvôli emisiám vymeniť dvojlitrové TDI s dvoma turbami vymeniť rovnakú kombináciu, akú dostane Tiguan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #facelift #VW Tiguan
Články podľa značiek