BMW 5: Unikli snímky vynoveného sedanu. S ľadvinkami neexperimentuje

Po modernizácii Mercedesu-Benz triedy E čaká facelift aj jeho konkurenta z Mníchova. Predstaviť sa má v lete, no už dnes kolujú po sociálnych sieťach dve fotografie. A zdá sa, že sú oficiálne. Radikálne ľadvinky podľa vzoru radu 7 päťka nedostane.

11.05.2020 06:00
debata
Modernizované BMW radu 5 dostane spojené... Foto: BMW
BMW 5 - facelift 2020 Modernizované BMW radu 5 dostane spojené ľadvinky v štýle radu 3. Platí to aj o grafike svetiel.

Je to logické, Mníchov pripravuje odpoveď na modernizovaný stuttgartský sedan triedy E. A je načase. Súčasná siedma generácia BMW radu 5 má za sebou už takmer štyri roky kariéry. K prvým zákazníkom sa má vynovená päťka dostať v lete, no my si ju môžeme predstaviť ešte pred oficiálnou premiérou. Na internete sa totiž objavili oficiálne snímky faceliftu. Či ide o únik, alebo premyslený marketing, nevedno. V každom prípade je jasné, že retuše nebudú také dramatické ako v prípade vlajkovej lode radu 7, ktorá doslova šokovala obrími ľadvinkami.

Prvé snímky zachytávajú verziu zlepšenú paketom... Foto: BMW
BMW 5 - facelift 2020 Prvé snímky zachytávajú verziu zlepšenú paketom M Sport. Aj preto má športové nárazníky a špecifické kolesá.

Päťka ostane „pri zemi“, čo je dobré, a zároveň ju to odlíši od vyššieho modelového radu. Skôr sa priblíži BMW 3, pretože vpredu sa objavia spojené ľadvinky a denné LED diódy s podobnou grafikou. Na prvých snímkach navyše vidíme verziu „vytunenú“ M Sport paketom, takže neprekvapí športový nárazník ani veľké diamantové disky. Kryt konektora nabíjania na ľavom prednom blatníku jasne prezrádza, že ide o plug-in hybrid. Výfuky však rozhodne neskrýva. Očakávať môžeme aj vynovenú paletu lakov karosérie.

V kabíne má mať premiéru najnovšia generácia infotainmentu, ktorý bude obsahovať digitálny prístrojový panel s grafikou ľadviniek, podobne ako v BMW 3. Nepochybne si polepšia asistenčné systémy. Podrobnejšie údaje sa však dozvieme až s blížiacou sa premiérou. Jej termín zatiaľ nepoznáme. Je možné, že koronavírus sa podpíše na určitom sklze v porovnaní s pôvodnými plánmi. Na jeseň by už ale mala byť novinka na trhu. Ak sa uskutoční autosalón v New Yorku, presunutý na koniec augusta, mohla by absolvovať výstavný debut práve tam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #facelift #BMW 5
Články podľa značiek