Seat Ateca: Španielske SUV čaká facelift. A nielen to

Po štyroch rokoch prichádza čas na rozsiahlu modernizáciu Seatu Ateca. Dotkne sa nielen dizajnu, ale aj priestoru pod kapotou a infotainmentu.

10.06.2020 18:00
debata
Po štyroch rokoch sa Ateca dočká modernizácie.... Foto: Seat
Seat Ateca - 2020 Po štyroch rokoch sa Ateca dočká modernizácie. Z prvej snímky zadnej časti vidieť najmä nový nápis a prepracovaný nárazník.

Hlavnou hviezdou Seatu je v súčasnosti nepochybne štvrtá generácia Leonu, lenže aj Ateca patrí k jednému z jeho kľúčových pilierov. Vlani sa z tohto SUV, schádzajúceho zo spoločných liniek so Škodou Karoq, predalo len v Európe viac ako 90 000 kusov. A od roku 2017 celosvetovo viac ako 300 000 exemplárov. A keďže Ateca nechce stratiť dych, po štyroch rokoch príde s modernizáciou. Tá reaguje na prísnejšie emisné pravidlá aj éru digitalizácie. Zatiaľ síce Seat o inovovanej Atece veľa neprezradil, no sľubuje emocionálnejší dizajn, plnú digitálnu konektivitu, úspornejšie motory a vyššiu úroveň bezpečnosti či komfortu.

Exteriér si môžeme priblížiť zatiaľ len podľa jedinej snímky zadnej časti karosérie, kde vidíme nový nápis Ateca a prepracovaný dizajn nárazníka. V kabíne by sa mal objaviť infotainment s virtuálnym prístrojovým panelom a pod prednou kapotou mild-hybridná technológia v kombinácii s motormi 1,0 TSI a 1,5 TSI. Dieselové verzie by mohli dostať technológiu selektívnej katalytickej redukcie SCR. Je možné, že motor 1,6 TDI nahradí slabšia verzia dieselu 2,0 TDI. Špekulovať je však zbytočné, pretože inovovaná Ateca má už naplánovanú virtuálnu premiéru a tá je skutočne za rohom. Uskutoční sa 15. júna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Seat #Seat Ateca
Články podľa značiek