Únik fotografií: Pozrite si prvé batériové SUV od značky VW

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) ohlasuje veľkú elektrickú ofenzívu. VW ID.4 bude prvým SUV modelom značky, ktorý bude využívať len elektrický pohon. Napriek tomu, že automobil ešte nebol oficiálne predstavený, po internete kolujú prvé zábery produkčnej verzie.

22.06.2020 16:00
debata
Elektrické modely značky VW nebudú mať výraznú... Foto: vwidtalk.com
VW ID.4 Elektrické modely značky VW nebudú mať výraznú prednú mriežku.

Novinka má prísť a trh ešte v tomto roku. Pôjde o druhého člena rodiny nového elektrického modelového radu. Prvým je hatchback s označením ID.3, ktorého uvedenie na trh odsúvajú problémy so softvérom. Elektrické SUV by podľa dostupných informácií malo na jedno nabitie zvládnuť prejsť 500 kilometrov. V ponuke sa pravdepodobne objaví viacero verzií, ktoré sa budú líšiť výkonom a kapacitou akumulátorov.

VW ID.4 dosiahne dĺžku 4 592 mm. Foto: vwidtalk.com
VW ID.4 VW ID.4 dosiahne dĺžku 4 592 mm.

Na fotografiách je zachytené SUV určené pre čínsky trh. V prípade európskeho dizajnu sa neočakávajú výrazné zmeny. Čínsky trh dostane aj predĺženú verziu. Jej prítomnosť na starom kontinente zatiaľ VW nepotvrdil ani nevyvrátil.

Podľa portálu AutoCar, ktorý sa odvoláva na dokumenty určené pre čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií, bude elektrické SUV štandardne dlhé 4 592 mm. Šírku dosiahne 1 852 mm, výška bude mať hodnotu 1 629 mm. Rázvor kolies bude dlhý 2 765 mm. V

Výkon jednej z verzií VW ID.4 bude 150 kW a sila bude prechádzať výlučne na zadnú nápravu. Maximálna rýchlosť bude limitovaná na 160 km/h. Nemecký koncern postaví vozidlo na modulárnej platforme MEB, ktorá slúži ako základ pre elektrické vozidlá. Interiér si nový model pravdepodobne požičia zo spomínaného elektromobilu ID.3. Oficiálna cena elektrického modelu nie je známa. Podľa odhadov cenníky budú začínať na sume približne 40-tisíc eur.

VW ID.4
VW ID.4
+8VW ID.4

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #elektromobil #Fotogaléria #VW ID.4
Články podľa značiek