Hyundai Tucson: Unikla skica kabíny. Je kompletne digitálna!

Hyundai sľubuje s príchodom štvrtej generácie Tucsonu radikálne zmeny. Vraj máme byť šokovaní. Že to automobilka myslí vážne, naznačujú prvé skice, ktoré sa bez pričinenia Hyundaiu objavili na internete.

23.07.2020 12:00
debata (5)
Oficiálna skica kabíny Tucsonu, ktorá sa... Foto: Hyundai
Hyundai Tucson - skica kabíny 2021 Oficiálna skica kabíny Tucsonu, ktorá sa dostala na internet neoficiálnou cestou, naznačuje radikálnu digitalizáciu očakávanej novinky.

Súčasná, tretia generácia Tucsonu ešte rozhodne nie je na odpis. Predstavila sa pred piatimi rokmi a vlani prešla pomerne rozsiahlou modernizáciou. Takže na trhu ešte nejaký ten čas pobudne. Na budúci rok by však už mali Kórejci vyrukovať so štvrtou generáciou svojho najúspešnejšieho SUV. A má ísť o radikálnu zmenu. Na tému nového Tucsonu sa predstavitelia automobilky vyjadrili už viackrát. Šéf dizajnu Sangyup Lee napríklad povedal, že príchod novinky nás jednoducho šokuje. A jeho slová potvrdil aj produktový manažér Andrew Tuatahi vyjadrením, že nový Tucson bude vizuálne veľmi zaujímavý.

Stále je však priskoro na akékoľvek odhaľovanie vzhľadu. Prvé oficiálne snímky by sa mali objaviť najskôr v roku 2021. No jednu tu už predsa len máme. Na internet totiž unikla skica interiéru. Hyundai z toho iste nemá radosť, no na druhej strane skica potvrdzuje, že slová predstaviteľov automobilky na adresu štvrtej generácie neboli len do vetra. Kabína Tucsonu prejde totiž rozsiahlou digitalizáciou. Klasické prístroje nahradí tenký voľne stojaci panel pred vodičom a na stredovej konzole sa objavia ďalšie dva displeje. Jeden vo funkcii infotainmentu a druhý v úlohe panelu klimatizácie.

Pokojne môžeme očakávať aj príchod pokročilého hlasového ovládania či head-up displeja s rozšírenou realitou. Rovnako odvážny má byť aj exteriér, ktorý bude evokovať skôr koncepčné ako sériové auto. Požičať by si mohol zopár prvkov z vlaňajšej štúdie Hyundai T, hoci tá bola elektrickým SUV. Vo zvláštnych maskách a úzkych reflektoroch má však automobilka v poslednom čase záľubu. Spomeňme si napríklad na novú Elantru. Podľa neoficiálnych informácií by sa pod kapotou mali objaviť benzínové aj vznetové motory s mild-hybridnou či plug-in hybridnou sústavou.

Je možné, že v súvislosti s únikom skice sa nakoniec Hyundai rozhodne informovať o novom Tucsone skôr, ako pôvodne plánoval. Vyrábať sa má opäť v českých Nošoviciach.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Tucson
Články podľa značiek