Mercedes-Benz predstavuje revolučný head-up displej. Dostane ho trieda S

Automobilka zo Stuttgartu zverejnila video nového head-up displeja s rozšírenou realitou. Virtuálnymi šípkami vám pomôže nájsť správnu odbočku či zvýrazní krajnicu virtuálnymi čiarami.

05.08.2020 12:00
debata (1)
Nový head-up displej vytvorí ilúziu rozšírenej... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz S - 2020 head-up displej Nový head-up displej vytvorí ilúziu rozšírenej reality pomocou aktívnych symbolov, ktoré sa budú akoby vnášať v priestore.

Nová trieda S, ktorá sa predstaví na jeseň, bude, tak ako jej predchodkyne, opäť prehliadkou nových technológií. Už dnes vieme, že bude plná displejov a že vďaka nim zruší až 27 klasických tlačidiel. Najväčšiu bombu však predstavuje nový head-up displej s rozšírenou realitou. Premietať bude totiž nielen klasické piktogramy či čísla, ale aj virtuálne symboly, ktoré sa budú voľne pohybovať v priestore.

Pozrite si video, ako pracuje head-up displej s rozšírenou realitou
Ukazuje to nové video, ktoré Mercedes-Benz zverejnil na svojom facebookovom profile. Tak napríklad „lietajúce“ šípky vám ukážu správny smer či správnu odbočku. Systém tiež premietne grafické prvky, ktoré sa budú zobrazovať akoby priamo na ceste. Napríklad zvýraznia polohu vozidla pred vami, aby ste si lepšie uvedomili vzdialenosť alebo krajnicu v zákrute, ktorú sfarbí dočervena, ak sa k nej nebezpečne priblížite. Po príjazde do cieľa sa zasa objaví virtuálny symbol cieľovej vlajky. Head-up displej len doplní ďalších päť obrazoviek, ktorými sa budú ovládať prakticky všetky funkcie. Najväčšia bude mať 12,8 palca. Ukrátení pritom nebudú ani zadní cestujúci. Tí budú mať dva vlastné displeje a okrem zábavy sa na nich môžu zobrazovať aj údaje z centrálneho displeja. A keďže trieda S je najmä o pasažieroch vzadu, pomocou obrazoviek budú môcť tiež „vstúpiť do deja“.
Mercedes-Benz S - 2020 head-up displej
Mercedes-Benz S - 2020 head-up displej
+5Mercedes-Benz S - 2020 head-up displej

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz S #head-up displej
Články podľa značiek