Škoda Enyaq: Elektrický crossover odhaľuje svetlá Matrix-LED

Svetlá nových škodoviek prešli v posledných rokoch veľkým vývojom. A nový, čisto elektrický Enyaq, pôjde ešte ďalej.

20.08.2020 12:00
debata (2)
Predné svetlá budú obsahovať dva 6-uholníkové... Foto: Škoda-Auto
Škoda Enyaq - skica 2020 Predné svetlá budú obsahovať dva 6-uholníkové LED moduly a ešte viac kryštalických prvkov, ktoré odkazujú na českú tradíciu výroby krištáľu.

Premiéra Enyaqu je naplánovaná na 1. septembra v Prahe. To je naozaj za rohom, a tak Škoda priťahuje pozornosť k debutu svojej kľúčovej novinky ďalšími informáciami. Tentoraz sa týkajú jej reflektorov. Využijú technológiu Matrix LED, ktorú už poznáme napríklad z Octavie. Enyaq, ktorý bude mať z dôvodu čisto elektrického pohonu v ponuke Škody predsa len špecifickú pozíciu, však prinesie niekoľko nových prvkov.

Dizajn zadných svetiel podporí výrazný 3D efekt... Foto: Škoda-Auto
Škoda Enyaq - skica 2020 Dizajn zadných svetiel podporí výrazný 3D efekt skombinovaný s typickou „céčkovou“ grafikou.

Podľa Petra Nevřelu, šéfa dizajnu exteriérového osvetlenia, budú nové predné reflektory svojím tvarom odlišné od tých, s ktorými sa stretávame v nových modeloch. Mali by byť opäť užšie, čo bude pôsobiť veľmi dynamicky. Novinkou sú aj 6-uholníkové LED moduly. V každom prednom reflektore sa budú nachádzať dva. Očakávať môžeme aj dynamické smerové svetlá. Tradíciu bude svetelná technika Enyaqu rozvíjať kryštalickým dizajnom.

Takto odmaskoval Enyaq ruský ilustrátor. Od... Foto: Nikita Chuicko
Škoda Enyaq - ilustrácia 2020 Takto odmaskoval Enyaq ruský ilustrátor. Od reality mať ďaleko nemusí.
„Pri vytváraní svetlometov pre Enyaq iV sme použili ešte viac kryštalických prvkov a detailov. Spomeniem aj nové, obzvlášť jemne vyrysované svetlá denného svietenia s naznačenými riasami,“ povedal Nevřela. Očakávať máme fascinujúcu hru svetla. A platiť to má aj o tých zadných, ktoré prinesú ešte výraznejší 3D efekt. Bohužiaľ, o technických parametroch, napríklad svietivosti, počte diód a svetelných režimoch Škoda zatiaľ nič neprezradila.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #LED svetlá #Škoda Enyaq
Články podľa značiek