VW: V Bratislave spustili výrobu najdrahšieho Touaregu!

V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia začína výroba nového derivátu Volkswagen Touareg R, ktorý dostal po novom plug-in hybridný pohon. Novinka začína schádzať z linky symbolicky 10 rokov od výroby prvého hybridného vozidla koncernu VW, ktorým bol rovnako model Touareg - a taktiež vyrobený v Bratislave.

28.09.2020 14:21
debata (4)
Nový Touareg R s plug-in hybridným pohonom... Foto: VW
Touareg R Nový Touareg R s plug-in hybridným pohonom dokáže ísť na elektrinu rýchlosťou až 140 km/h.

Touareg R je zároveň prvým vysokovýkonným modelom R s plug-in hybridným pohonom. Pod kapotou tohto auta sa skrýva spolu 462 koní (maximálny systémový výkon 340 kW) s maximálnym systémovým krútiacim momentom 700 Nm, čo z neho robí vôbec najsilnejší a najvýkonnejší Touareg.

Vďaka kombinácii benzínového spaľovacieho trojlitrového šesťvalca s čisto elektrickým motorom ponúka tento plug-in hybrid zaujímavé parametre: zrýchlenie z 0 na 100 km/h za menej ako 4,9 sekundy, na čisto elektrický pohon s nulovými emisiami dokáže ísť až do rýchlosti 140 km/h.

Zahájenie výroby pripadá na desiate výročie spustenia výroby vôbec prvého hybridného vozidla VW, ktoré z liniek zišlo tiež v Bratislave. Išlo o hybridný Touareg z roku 2010, ktorý využíval tzv. paralelný hybridný systém. Jeho batérie sa dobíjali rekuperáciou, prípadne generovaním elektrickej energie od spaľovacieho motora.

Spolu s modelmi Audi Q7, Porsche Cayenne a Porsche Cayenne Coupé ide už o 4. model z produktového portfólia, ktorý je dostupný aj s alternatívnym ekologickejším plug-in hybridným pohonom. Ako čisto elektrické vozidlá sa v Bratislave vyrábajú Volkswagen e-up!, Škoda Citigo iV a SEAT Mii electric.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #plug-in hybrid #VW Touareg #VW Touareg R #VW Bratislava
Články podľa značiek