Renault Kangoo: Tretia generácia je za rohom. Bude aj na elektrinu

Po predlhých trinástich rokoch predstavuje Renault novú generáciu svojej praktickej osobnej dodávky Kangoo. Chýbať nebude ani súrodenec s logom Mercedesu-Benz.

16.11.2020 12:00
debata (1)
Nová generácia Kangoo bude oveľa solídnejšia.... Foto: Renault
Renault Kangoo -2021 Nová generácia Kangoo bude oveľa solídnejšia. Predstaví sa v rodinnej aj úžitkovej verzii Kangoo VAN.

Renault zareagoval v roku 1997 modelom Kangoo na aktivity konkurenčného Citroënu. Ten v tom čase už slávil úspech so svojim Berlingom. Druhá generácia prišla na rad o desať rokov neskôr a odvtedy sa Kangoo príliš nezmenilo. Kangoo to ale neoslabilo. Napriek predlhým životným cyklom má na konte viac ako štyri milióny vyrobených kusov. A chce ich ešte viac. Budúci rok preto vstúpi do ringu tretia generácia. A keďže premiéra sa blíži, Renault zverejnil prvé oficiálne snímky a informácie.

Dizajn bude veľkou zmenou. Kangoo totiž skončí so svojim hravým imidžom. Stáva sa z neho omnoho solídnejší a sofistikovanejší model. Osobná verzia sľubuje viac priestoru, komfortu aj variability. Na palube máme očakávať moderné asistenčné systémy, multimediálne rozhranie Easy Link s dotykovou obrazovkou, známe z osobných modelov Renaultu, napríklad Twinga či Capturu. Prídu tiež kvalitnejšie materiály a komfortnejšie sedadlá. Jednoducho, Kangoo sa oveľa viac príblíži svojim civilným súrodencom.

Zariadenie interiéru nezaostáva za osobnými... Foto: Renault
Renault Kangoo -2021 Zariadenie interiéru nezaostáva za osobnými modelmi Renaultu. Zodpovedať im má kvalitou, infotainmentom aj bezpečnosťou.

Napokon, zdieľať s nimi bude aj modulárnu platformu CMF a veľkú časť techniky. Hybrid či plug-in hybrid s označením E-Tech sa síce nechystá, no v každom prípade bude Kangoo vyzbrojené nielen benzínovými a naftovými motormi ale tradične aj čisto elektrickou technológiou. Úžitková verzia Kangoo VAN sa bude vyrábať v dvoch verziách – krátkej s dĺžkou 4,2, a dlhej, s dĺžkou 4,9 metra. Od toho sa bude odvíjať objem úžitkového priestoru s kapacitou 3,3 až 3,9 kubického metra. Okrem toho prinesie Kangoo Van dve veľmi praktické novinky.

Zozadu nám Renault finálne Kangoo ešte... Foto: Renault
Renault Kangoo -2021 Zozadu nám Renault finálne Kangoo ešte neukázal. Zverejnil len skicu.

Systém Easy Side Access uľahčí bočný prístup do vozidla odstránením stredového stĺpika. Po otvorení predný a posuvných zadných dverí, tým vznikne otvor široký 1 416 mm, čo je viac ako dvojnásobok v porovnaní s predchodcom a rekord v triede. Druhú inováciu predstavuje systém Easy Inside Gallery, čo je prídavný priestor nad hlavami pasažierov, umožňujúci prevoz dlhých predmetov bez toho, aby obmedzovali podlahu. Verzie s nepriehľadnými zadnými dverami zas dostanú digitálne vnútorné spätné zrkadlo.

Nové Kangoo bude schádzať z montážnych liniek francúzskeho závodu Maubeuge. Montáž jeho jednoduchšieho derivátu s názvom Express umiestni Renault do marockej fabriky v Tangeri. Nie je tajomstvom, že Kangoo bude aj naďalej základom pre sesterské modely s logom Mercedesu-Benz. Ten z neho odvodí novú generáciu úžitkového Citanu ale aj komfortnú osobnú verziu označenú po prvýkrát písmenom T. To symbolizuje v stuttgartskej nomenklatúre priestor, pretože označovalo kombi verzie tried C a E.
Renault Kangoo -2021
Renault Kangoo -2021
+9Renault Kangoo -2021

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Renault Kangoo
Články podľa značiek