Nissan Micra: Modernizácia prináša bohatšie výbavy a pod kapotou len trojvalec

Malý automobil z dielne japonskej značky patrí k stáliciam európskych miest. Preto sa mu výrobca snaží faceliftom udržať svieži vzhľad a rozšíriť paletu stupňov výbav. Pod kapotou sa však ponuka obmedzuje na litrový benzínový trojvalec.

24.11.2020 12:00
6667413 Foto:
Nový stupeň výbavy s názvom N-Sport štandardne obsahuje sedemnásťpalcové zliatinové disky.
debata (3)

Nissan Micra stále patrí medzi obľúbené značky japonskej automobilky. Kým postupom času sa Nissan zameral na crossovery a SUV, mestská Micra je stále dostatočne prínosná. Netreba sa preto čudovať, že Nissan sa rozhodol pre modernizáciu tohto modelu, ktorá mu pomôže držať krok vo veľmi konkurenčne silnom segmente B.

Nissan Micra 2021
Nissan Micra 2021
+8Nissan Micra 2021

Z exteriéru na prvý pohľad padnú do oka LED predné aj zadné svetlá, ktoré okrem dizajnového pokroku prispejú aj k bezpečnosti. Ďalšie zmeny sú už naviazané na jednotlivé výbavové stupne a týkajú sa hlavne kolies. Vo výbavách N-Design a Tekna sú štandardom šestnásťpalcové dvojfarebne lakované zliatinové disky s názvom Genki, ktoré odkazujú na japonskú kultúru a predstavujú vyžarovanie energie.

Výsadou stupňa N-Design je pre zmenu čierny... Foto: Nissan
6667406 Výsadou stupňa N-Design je pre zmenu čierny alebo odvážny oranžovo zdobený interiér.

Nový stupeň výbavy s názvom N-Sport ide ešte ďalej a štandardne obsahuje sedemnásťpalcové zliatinové disky. Okrem kolies sa športová výbava odlišuje viacerými čiernymi detailmi vpredu, vzadu aj na bokoch karosérie a čiernymi krytmi spätných zrkadiel. V prípade výbavy N-Sport sú LED predné hlavné aj hmlové svetlá bez príplatku.

Vo vnútri sa výbava N-Sport môže pochváliť... Foto: Nissan
6667408 Vo vnútri sa výbava N-Sport môže pochváliť alcantarovými poťahmi sedadiel a palubnej dosky.

Vo vnútri sa výbava N-Sport môže pochváliť alcantarovými poťahmi sedadiel a palubnej dosky. Výsadou stupňa N-Design je pre zmenu čierny alebo odvážny oranžovo zdobený interiér. Do tretice výbava Tekna osloví hlavne záujemcov o elektronické asistenty a audiosústavu Bose.

Iba vo výbave Tekna je už v štandarde monitoring mŕtveho uhla zrkadiel, 360-stupňové kamerové zobrazenie okolia vozidla, navigácia TomTom a možnosť prepojiť vozidlo so systémami Apple CarPlay a Android Auto. Za príplatok možno doplniť aj automatické prepínanie diaľkových a stretávacích svetiel, udržovanie v jazdnom pruhu, rozpoznávanie dopravných značiek a predkolízny asistent reagujúci aj na chodcov.

Pokiaľ ide o voľbu motora, zákazníci sa nemusia rozhodovať, lebo na výber je len zážihový litrový trojvalec, ktorý podľa výrobcu spĺňa emisnú normu Euro 6d. Nissan je však zatiaľ skúpy na podrobné parametre. Vylúčená však nie je spolupráca s malým elektromotorom a malou batériou na úrovni mild-hybridu. Len tak sa v dnešnej dobe dá dosiahnuť proklamovaná redukcia spotreby a emisií a svižnejšia odozva na zošliapnutie plynového pedála.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #trojvalec #facelift #modernizácia #Nissan Micra
Články podľa značiek