Honda HR-V: Máme tu ďalšie avízo. Odhaľuje interiér

Ešte tento mesiac ukáže Honda novú, tretiu generáciu crossoveru HR-V. Po prvej snímke exteriéru nás necháva výrobca nahliadnuť do kabíny. Opäť však s množstvom tajomstiev.

04.02.2021 14:00
debata
Honda sa pripravuje na premiéru tretej... Foto: Honda
Honda HR-V - 2021 Honda sa pripravuje na premiéru tretej generácie HR-V. Dobrou správou je, že na jej palubnej doske nájdeme samostatný panel klimatizácie. Patrí k málu značkám, ktoré razia tento trend.

Honda už v januári avizovala februárovú premiéru tretej generácie HR-V. Zverejnila snímku zadnej časti exteriéru, ktorá naznačila jej dynamický vzhľad, a k tomu pridala informáciu o tom, že v Európe bude HR-V, podobne ako Jazz, z ktorého vychádza, výlučne hybridom. Využije podobnú techniku e:HEV, čo znamená hlavný trakčný elektromotor a spaľovací motor vo forme generátora. Napokon táto zostava je nám dobre známa aj z väčšieho CR-V.

Teraz nás necháva Honda nahliadnuť do kabíny. Pravdupovediac toho ale veľa neukázala. Fotografie upriamujú pozornosť na nové rozhranie, ktoré bude spolupracovať so smartfónmi cez bezdrôtové platformy Apple CarPlay a Android Auto. Teda na nič revolučné. Snímky tiež prezrádzajú, že aj HR-V si zachová samostatný panel klimatizácie, čo je trend, ktorý Honda nedávno oznámila, keďže patrí k tým automobilkám, ktoré toto riešenie považujú za bezpečnejšie.

Pripomeňme, že novinka má byť dlhá 4 350, široká 1 785 a vysoká 1 600 milimetrov, zachová si úžasnú variabilitu vďaka zadným sedadlám Magic Seats a že s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme pod jej kapotou atmosférický 4-valec, motor 1,5 i-VTEC. Otázkou ostáva, či Honda dopraje HR-V pohon oboch náprav. Ten mala v ponuke v súčasnej generácii, ale len v Japonsku. Pri hybridnom systéme je to málo pravdepodobné, hoci CR-V 4×4 má.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Honda HR-V
Články podľa značiek