Renault Koleos mení vzhľad a prináša úspornejšie motory

Modelový rok 2012 znamená v modelovom rade Koleos zmeny k lepšiemu. Minimálne v oblasti techniky.

08.09.2011 10:17
Renault Koleos Foto:
Upravený Koleos bezpečne spoznáte už z diaľky.
debata

Upraviť ázijské SUV tak, aby vyhovovalo európskemu vkusu nie je jednoduchá záležitosť. Presvedčil sa o tom Renault, ktorý začal na Starom kontinente s predajom preštylizovaného Samsungu. Zákazníci ho neprijali podľa predstáv automobilky, pričom kameňom úrazu bol údajne dizajn.

V rámci modernizácie v polovici životnosti tohto modelu preto prichádza Koleos s výrazne pozmenenou prednou časťou (svetlomety, masky chladiča, nárazník…) a niekoľkými optickými novinkami, ktoré by mali jeho vzhľad posunúť bližšie k aktuálnemu vkusu európskeho klienta.

Vzadu sa nezmenilo nič. Foto: Renault
Renault Koleos Vzadu sa nezmenilo nič.

Spolu s faceliftom prichádza aj prepracovaný naftový štvorvalec 2.0 dCi vyladený na 110 kW/150 k a 127 kW/173 k. Výsledkom jeho úprav je zníženie spotreby a produkovaných emisií, v prípade slabšej verzie s pohonom predných kolies je to pokles zo 6,5 l/100 km na 5,6 l/100 km (kombinovaná spotreba). Silnejšia verzia s pohonom4×4 bude teraz úspornejšia o 0,3 l/100 km. Presné úpravy, ktorými sa konštruktérom podarilo tento pokles dosiahnuť, Renault nešpecifikoval.

Termín uvedenia na slovenský trh zatiaľ nie je... Foto: Renault
Renault Koleos Termín uvedenia na slovenský trh zatiaľ nie je známy.
debata chyba
Články podľa značiek