Mercedes-Benz CLS: Stuttgart vynovil svoje 4-dverové kupé

Len v lete prebehla aktualizácia kupé CLS a dnes tu máme ďalšie zmeny. Facelift pridáva viac dynamického štýlu. V sérii bude totiž balík AMG Line. A AMG 53 4Matic zasa dostane edíciu Limited Edition.

09.04.2021 10:00
debata
Štvordverové kupé zo Stuttgartu absolvovalo... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz CLS - 2021 Štvordverové kupé zo Stuttgartu absolvovalo niekoľko dizajnových zmien. V sérii napríklad dostalo balík AMG Line, čo znamená športovejší dizajn nárazníkov a prahov.

Mercedes-Benz vytvoril v roku 2004 modelom CLS celkom novú triedu 4-dverových kupé. Bola to rana priamo do čierneho. Odvtedy predal viac ako 450 000 kusov. Záujem o tento športový derivát triedy E prejavujú v posledných rokoch najmä zákazníci z Číny, Kórei a USA. Domovské Nemecko je až na štvrtom mieste. Súčasná tretia generácia CLS je na trhu od roku 2018, čo nie je až tak dlho, napriek tomu príde ešte tento mesiac vo vynovenej podobe. Pritom len vlani v lete absolvovala aktualizáciu. CLS obohatila napríklad o nový infotainmentu MBUX či úspornejšiu mild-hybridnú technológiu pod kapotou. Na svete je však modernizovaná trieda E a tak sa dalo čakať, že CLS sa zvezie na jej inovačnej vlne.

Vzadu je novinkou len decentný spojler. Nový je... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz CLS - 2021 Vzadu je novinkou len decentný spojler. Nový je aj dizajn 19- a 20-palcových kolies.

Tentoraz sa zmeny týkajú najmä dizajnu. Športový strih umocňuje štandardne dodávaný balík AMG Line, čo znamená nárazníky s väčšími otvormi pre prívod chladiaceho vzduchu, masku s hviezdnym vzorom, ale aj rozšírené prahy, či dva nové dizajny 19-palcových kolies. K dispozícii však budú aj väčšie dvadsiatky v sivom prevedení Tremolite alebo čiernom High Glass. V palete farieb karosérie zasa pribudol modrý odtieň Starling Blue Metallic a odtiene Jupiter Red, Cashmere White Magno alebo Emerald Green. V kabíne sa objavujú nové obklady stredovej konzoly a palubnej dosky. Napríklad drevo Open Pore Brown Walnut alebo High-Gloss Grey Wood. Nová je aj ponuka dvojfarebného čalúnenia Neva Grey/Magma Grey a Sienna Brown/Black.

V kabíne je najväčšou novinkou volant s... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz CLS - 2021 V kabíne je najväčšou novinkou volant s kapacitnou detekciou rúk, čo znamená vyšší komfort pri využívaní asistenčných systémov. Pribudli aj nové obklady. Nová generácia infotainmentu MBUX sa dostala do CLS už vlani v lete.

Všimnúť si tiež môžeme modernejší volant čalúnený kožou Nappa, ktorý je vybavený kapacitnými senzormi rúk, čo je výhoda pre prácu asistenčných systémov. Zvlášť pre systém udržiavania v jazdnom prúde Active Steering Assist. Inteligentný rýchlostný asistent Active Speed Limit Assist je teraz schopný upravovať tempo aj na základe dát navigácie či dokonca na základe živého dopravného spravodajstva. Parkovací asistent Parktronic novej generácie zvláda nielen automatické parkovacie manévre, ale aj vyparkovanie z miesta. Paleta motorov sa nemení, niektoré verzie, napríklad 6-valcová 450 4Matic, využívajú mild-hybridný systém EQ Boost, vybavený 48 V štartér-generátorom v prevodovke s výkonom 16 kW a dodatočným krútiacim momentom 250 Nm.

Najvýkonnejšou verziou je  CLS53 AMG. Jeho... Foto: Mercedes-AMG
Mercedes-AMG CLS53 - 2021 Najvýkonnejšou verziou je CLS53 AMG. Jeho 6-valec dáva 320 kW, pritom šetrí palivo mild-hybridnou technológiou so štartér-genrátorom s výkonom 16 kW.
Platí to dokonca aj o vynovenej ostrej verzii CLS 53 4Matic+ AMG, ktorá poskytuje 320 kW. Rovnako ako ostatné verzie neminuli ani AMG dizajnové retuše. Tie zasiahli masku s vertikálnymi lamelami aj nárazníky. V interiéri je opäť nový volant. Rozšírila sa tiež ponuka príplatkových paketov. Balík AMG Night Package II v kombinácii s AMG Night Package prináša dekorácie z matného chrómu. Komu to nestačí, je tu paket AMG Dynamic Plus Package s červenými brzdovými strmeňmi, volantom čalúneným kombináciou kože Nappa a mikrovlákna Dinamica či nové jazdné režimy Race a Drift mode, ktoré robia z CLS v podstate zadokolku. Vynovené 4-dverové kupé zamieri na trh už v apríli, vrátane 300-kusovej série AMG Limited Edition.

Tá dostala 20-palcové 5-lúčové disky, špecifický lak karosérie Selenite Grey Mango, športové polepy, ale aj balíky AMG Night Package a Night Package II. V interiéri sa objaví dvojfarebné čalúnenie Black/Silver Grey Pearl, volant s červenými akcentmi, karbónové doplnky, ale aj plaketa AMG na stredovej konzole s poradovým číslom.

Mercedes-Benz CLS - 2021
Mercedes-Benz CLS - 2021
+25Mercedes-Benz CLS - 2021
Mercedes-AMG CLS 53 - 2021
Mercedes-AMG CLS 53 - 2021
+14Mercedes-AMG CLS 53 - 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #AMG #facelift #Mercedes-benz CLS #Mercedes-AMG
Články podľa značiek