Toto je interiér novej Fabie. Nezostal v ňom kameň na kameni!

Kabína Fabie štvrtej generácie bude vďaka využitiu novej platformy priestrannejšia. Dominantným prvkom v nej bude samostatne stojaci stredový dotykový displej. Zväčší sa aj objem kufra.

30.04.2021 05:00
Škoda Fabia (2021) Foto:
Dominantným prvkom interiéru novej Fabie bude veľký samostatne stojaci dotykový displej infotainmentu.
debata (3)

Oficiálna premiéra novej Fabie, zrejme najočakávanejšej novinky značky Škoda pre tento rok, je už doslova predo dvermi. Aj preto mladoboleslavská automobilka odtajňuje postupne viac a viac informácií.

Štvrtá generácia Fabie príde na novej koncernovej platforme MQB-A0, čo umožní, že oproti predchodkyni bude širšia a dlhšia, rázvor náprav sa natiahne až o 94 mm na konečných 2 564 a zväčšiť by sa mal aj objem kufra. To sa prirodzene prejaví aj v interiéri, ktorý bude priestranejší a pôsobí podstatne modernejšie a dynamickejšie. Vďačí za to hlavne veľkému samostatne stojacemu stredovému širokouhlému dotykovému displeju infotainmentu.

Škoda Fabia - 2021 Čítajte viac Škoda Fabia: Toto je štvrtá generácia! Má aj termín premiéry

Všimnite si líniu pod displejom, čiastočne zvýraznenú chrómom, ktorá kopíruje motív masky chladiča. Na oboch koncoch je táto línia ukončená novými väčšími okrúhlymi výduchmi ventilácie. Celkovo je prístrojová doska ladená podobne, ako v nových modeloch Scala, Octavia a podobnosť sa nájde aj s modernizovaným Kodiaqom. Jej súčasťou bude aj digitálny kokpit, ktorý bude zrejme patriť k nadštandardnej výbave a nechýba ani dvojramenný volant, známy z nových modelov.

Modernejšie pôsobí interiér aj vďaka farebným doplnkom v kabíne, napríklad na stredovej konzole, nový tvar majú aj madlá na dverách. Z klasických prvkov zostáva zachovaná mechanická ručná brzda, rovnako ako aj hardvérové ovládanie klimatizácie.

Novú Fabiu by sme mali spoznať zrejme už 4. mája, zatiaľ však iba v podobe hatchbacku. Chystá sa síce aj verza kombi, tej sa však dočkáme až v budúcom roku. Do konca tohto sa bude vyrábať kombi v súčasnej verzii.

Škoda Fabia - 2021
Škoda Fabia - 2021
+31Škoda Fabia - 2021

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Fabia #Fabia #Fabia 2021
Články podľa značiek