VW Tiguan Allspace: Facelift aj pre dlhú verziu

Po vlaňajšej modernizácii Tiguanu prišiel na rad aj 7-miestny Tiguan Allspace. Okrem retuší sa môže pochváliť svetlami Matrix LED, 3-zónovou klimatizáciou, novými asistenčnými systémami či modernejším infotainmentom.

18.05.2021 10:00
debata
Vynovený Tiguan Allspace sa inšpriruje Golfom... Foto: Volkswagen
VW Tiguan Allspace - 2021 Vynovený Tiguan Allspace sa inšpriruje Golfom ôsmej generácie. Aj preto dostal nové svetlá prepojené svetelnou lištou. Nechýba ani ponuka reflektorov IQ.Light s technológiou Matrix LED.

Volkswagen tlačí na elektromobilitu. To ale neznamená, že zanedbáva klasické modely, ktoré plnia jeho kasu najväčšou mierou. Po facelifte Tiguanu, ktorý debutoval len koncom vlaňajšieho roka, a vynovenom Pole tak prišiel rad aj na predĺžený 7-miestny Tiguan Allspace. Pre automobilku ide o kľúčový model. Tiguan je totiž celosvetovo vôbec najpredávanejším Volkswagenom. A Allspace, ktorý môže mať tri rady sedadiel, ťaženie Tiguanu len posilnil. Takmer každý druhý Tiguan putuje k zákazníkom práve v tejto verzii. Od roku 2017, keď prišiel na svet, sa z neho predalo približne 1,5 milióna kusov.

Aj vzadu nájdeme prepracovaný nárazník či... Foto: Volkswagen
VW Tiguan Allspace - 2021 Aj vzadu nájdeme prepracovaný nárazník či vynovenú grafiku svetiel.
Cupra - mestský elektromobil Čítajte viac VW ID.2: Elektromobil s cenou od 20 000 eur má mať dojazd 400 km

Vynovený Allspace preberá všetky štylistické zmeny modernizovaného Tiguanu. To znamená športovejší dizajn nárazníkov, novú masku a najmä svetlá v štýle Golfu ôsmej generácie, vrátane grafiky denných diód či svetelnej lišty, ktorá prepája oba reflektory. Zákazníci si odteraz môžu dopriať technológiu IQ.Light LED, ktorá dokáže udržiavať diaľkový svetelný režim bez oslňovania ostatných vodičov. Nechýba ani signálna funkcia smerových svetiel. Menila sa tiež grafika zadných svetiel či reflexná lišta v zadnom nárazníku. Retuše priniesli Tiguanu Allsapace predĺženie celkovej dĺžky o 22 milimetrov.

Na palubu sa dostala štandardne 3-zónová... Foto: Volkswagen
VW Tiguan Allspace - 2021 Na palubu sa dostala štandardne 3-zónová klimatizácia s novým digitálnym ovládacím panelom a nový infotainment MIB3 s bezdrôtovou konektivitou so smartfónmi. Za príplatok ponúka Volkswagen farebný head-up displej.

V interiéri nájdeme najnovšiu generáciu infotainmentu MIB3 s pokročilým hlasovým ovládaním, využívaním mobilných aplikácií či bezdrôtovou konektivitou so smartfónmi cez platformy Apple CarPlay a AndroidAuto. K dispozícii je aj nový farebný head-up displej. Asistenčné systémy balíka IQ.Drive doplnil Travel Assist, ktorý podporuje vodiča až do rýchlosti 210 km/h. Na palube je teraz štandardom trojzónová automatická klimatizácia ovládaná novým digitálnym panelom. Dopriať si môžete aparatúru Harman & Kardon. Menila sa tiež koncepcia výbav. Línie Life, Elegance a R-Line ladia odteraz s ostatnými novými Volkswagenmi.

VW Polo - 2021 Čítajte viac VW Polo: ‘Malý Golf ‘ je po facelifte. Zatiaľ mu chýba 4-valec Pod kapotou veľa zmien neprebehlo. K dispozícii sú benzínové motory 1,5 TSI Evo (110 kW), 2,0 TSI Evo (140, 180 kW) a dve verzie naftového motora 2,0 TDI Evo (110, 147 kW) s dvojitou selektívnou katalytickou redukciou Twin Dosing. Nechýbajú manuálne, 7-stupňové dvojspojkové prevodovky, ani pohon oboch náprav. Na rozdiel od „krátkeho“ Tiguanu však chýba ostrá verzia Tiguan R a čo je prekvapivé, aj plug-in hybrid eHybrid, hoci Seat Tarraco sa ňou pochváliť môže. Samozrejme, Tiguan Allspace ponúka za príplatok tri rady sedadiel pre sedem cestujúcich. Päťmiestna verzia zasa dominuje kufrom s objemom od 760 do 1 920 litrov.
VW Tiguan Allspace - 2021
VW Tiguan Allspace - 2021
+13VW Tiguan Allspace - 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Tiguan #VW Tiguan Allspace
Články podľa značiek