Mercedes-AMG SL: Nový roadster z Affalterbachu ukázal interiér

Nie je tajomstvom, že vývoj novej generácie kabrioletu SL má pod patronátom po prvýkrát divízia z Affalterbachu. Premiéra sa blíži a tak tu máme prvé snímky interiéru. Kombinuje športové gény AMG s eleganciou osobných vozidiel Mercedes-Benz. Nevynímajúc triedu S.

15.07.2021 14:00
debata (1)
Interiér novej triedy S kombinuje luxusné gény... Foto: Mercedes-AMG
Mercedes-AMG SL - 2021 Interiér novej triedy S kombinuje luxusné gény Mercedesu-Benz, ale aj nové, ktoré získalo od AMG.

Hoci Mercedes-Benz okresal ponuku niektorých modelov, napríklad kabrioletu a kupé triedy S, roadsteru S, ktorého korene siahajú až k legendárnej „čajke“, teda „gullwingu“ 300 SL z roku 1952, sa to nedotklo. O jeho záchranu sa totiž postarala divízia AMG. Novinka vznikne na spoločnej platforme s novou generáciou superšportu Mercedesu-AMG GT. A keďže v ponuke zastúpi aj kabriolet triedy S, bude mať po prvýkrát od roku 1989 štyri sedadlá. Ako to bude vyzerať, odhaľujú prvé snímky interiéru. Je sa na čo tešiť. Napriek základom z Affalterbachu totiž nové SL prinesie aj luxus typický pre osobné modely Mercedesu-Benz triedy S. V tom sa bude zásadne líšiť od GT a GT Roadster.

Mercedes-Benz SL - maskované prototypy 2020 Čítajte viac Mercedes-Benz SL: Veľký krok ku koreňom. Po rokoch sa vráti plátno!

„Nové SL kombinuje najvyššiu úroveň komfortu a kvality spolu so správnou dávkou športovosti,“ povedal na adresu SL šéf AMG Philipp Schiemer. Prinesie tiež mix digitálnych a tradičných analógových prvkov. Dominantou bude dvojica displejov v konfigurácii, ktorá je známa z novej triedy S a kompaktného Mercedesu-Benz triedy C. Prístrojový panel bude teda tvoriť 12,3-palcový displej a funkcie infotainmentu na seba prevezme vertikálna dotyková obrazovka na stredovej konzole s uhlopriečkou 11,9 palca. V SL, ktoré dostane plátennú strechu, však bude upravená tak, aby nedochádzalo k jej zrkadleniu v slnečnom počasí. Bude sa dať dokonca elektricky naklápať.

Rozmiestnenie displejov sa odvoláva na novú... Foto: Mercedes-AMG
Mercedes-AMG SL - 2021 Rozmiestnenie displejov sa odvoláva na novú vlajkovú loď triedy S aj nové céčko. Vertikálny displej bude polohovateľný, aby sa zabránilo odleskom pri jazde so zloženou strechou.
Mercedes-AMG SL - 2021 Čítajte viac Mercedes-Benz SL: Radikálny prerod sa blíži. Legendárny roadster bude z AMG GT!

Chýbať nebudú ani typické turbínové prieduchy klimatizácie a stredová konzola s motívom NACA, ktorým SL odkazuje na AMG GT. Samozrejmosťou budú špičkové materiály. Od dvoch zadných sedadiel ale zázraky nečakajte. Zvládnu len osoby s výškou 1,5 metra, teda deti. I tak môžu byť v núdzových situáciách výhodou. Novinka sa svetu predstaví ešte tento rok i keď tohtoročnú kabriosezónu už asi nestihne. V súvislosti s novým rodiskom dôjde aj k zmene názvu. Už to nebude Mercedes-Benz SL ale Mercedes-AMG SL. Pripomeňme, že základom sa stane novučičká platforma MSA (Modular Sports Architecture).

Mercedes-Benz SL - 2021 Čítajte viac Mercedes-Benz SL: Nový roadster ukázal platformu. Je prekvapením V jej konštrukcii sa objaví vysokopevnostná oceľ, hliník, horčík aj kompozitné materiály. Týmto mixom sa podarilo dosiahnuť potrebnú pevnosť a zároveň čo najnižšiu hmotnosť. Torzná tuhosť vzrastie o 18, priečna o 50 a pozdĺžna o 40 % v porovnaní s AMG GT. Nová architektúra tiež umožní zástavbu plug-in hybridného pohonu s 8-valcovým motorom, ktorý využije vzadu uložený elektromotor. Pod kapotou sa majú tiež objaviť 6– a 8-valcové mild-hybridy. A nielen to, SL bude môcť po prvýkrát v histórii počítať s pohonom oboch náprav.
Mercedes-AMG SL - 2021
Mercedes-AMG SL - 2021
+13Mercedes-AMG SL - 2021

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz SL #Mercedes-AMG SL
Články podľa značiek