Mercedes-Benz C All-Terrain: Kombi strednej triedy dostalo zvýšený podvozok

Na nadchádzajúcej výstave IAA Mobility v Mníchove predstaví Mercedes-Benz nové kombi triedy C. Vďaka plastovej ochrane a vyššej svetlosti podvozka sa mimo asfaltu rozhodne nestratí.

23.08.2021 06:00
7155775 Foto:
Po vzore modelu E All-Terrain dostane aj trieda C All-Terrain už v štandardnej výbave pohon všetkých kolies.
debata

Hoci autosalón vo Frankfurte nad Mohanom sa pre pandémiu a nezáujem vystavovateľov zrušil už dávnejšie, situáciu využil Mníchov a v uvoľnenom termíne usporadúva výstavu mobility, ktorej súčasťou budú aj automobilové novinky. Návštevníci sa však môže tešiť hlavne na domáce značky, ktoré prídu v plnej zbroji.

Mercedes-Benz triedy C All-Terrain
Mercedes-Benz triedy C All-Terrain
+6Mercedes-Benz triedy C All-Terrain

Patrí medzi ne, samozrejme, aj Mercedes-Benz. Stuttgartská automobilka sa s plným nasadením pustila do elektrifikácie modelového portfólia a elektromobily predstavuje ako na bežiacom páse. Lenže čisto elektrická doba ešte nenastala, a tak treba reagovať aj na požiadavky súčasných motoristov.

Z hľadiska elektroniky pribudnú dva jazdné... Foto: Mercedes-Benz
7155791 Z hľadiska elektroniky pribudnú dva jazdné režimy, a to Offroad a Offroad+.

Kým trend SUV a crossoverov stále dominuje, v hre sú aj flotilové emisie. V Mercedese-Benz sa preto rozhodli priniesť zákazníkom alternatívu v podobe zvýšeného kombi triedy C. Schopnosti v teréne sa v tomto prípade skĺbia s nižšou spotrebou paliva, a teda aj emisiami oxidu uhličitého. Karoséria kombi navyše ponúkne podobnú prepravnú kapacitu ako SUV rovnakého segmentu.

Mercedes-Benz CLS - 2021 Čítajte aj Mercedes-Benz udrží spaľovacie motory čo najdlhšie

Po vzore modelu E All-Terrain dostane aj trieda C All-Terrain už v štandardnej výbave pohon všetkých kolies. Okrem neho bude jej hlavnou prednosťou oproti tradičnému kombi zvýšený podvozok o 40 milimetrov. Ten doplní výrazná plastová ochrana, rozšírené podbehy kolies a nové nárazníky.

Mercedes-Benz triedy C All-Terrain
Mercedes-Benz triedy C All-Terrain
+2Mercedes-Benz triedy C All-Terrain

Pre jazdu v teréne bolo potrebné upraviť aj nastavenie podvozka. Vpredu bude pracovať štvorprvkové zavesenie kolies s väčšími kĺbmi riadenia. Pruženie bude komfortné s pasívnym systémom tlmenia nárazov. Z hľadiska elektroniky pribudnú dva jazdné režimy, a to Offroad a Offroad+. Kým prvý je určený na prašné a štrkové cesty, druhý si poradí aj s prudkými výjazdmi a zjazdmi vďaka úprave správania motora, prevodovky, riadenia, funkcie stabilizačnej kontroly a prerozdelenia výkonu a krútiaceho momentu medzi nápravy. Nebude chýbať ani asistent pre jazdu z kopca.

Mercedes-AMG SL - 2021 Čítajte aj Mercedes-AMG SL: Nový roadster z Affalterbachu ukázal interiér

Ponuka motorov zatiaľ zverejnená nebola, no pravdepodobne bude kopírovať benzínové a naftové štvorvalce vrátane mild-hybridnej techniky určené pre štandardnú triedu C. Spolupracovať budú s deväťstupňovou automatickou prevodovkou. Podrobnosti sa dozvieme v rámci výstavnej premiéry v Mníchove. Mercedes-Benz triedy C All-Terrain by sa mal dostať do predaja ešte tento rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #IAA #Mercedes-Benz C All-Terrain #Mercedes-Benz triedy C
Články podľa značiek