Tesla Roadster sa opäť odkladá. Tentokrát na rok 2023

Tesla Roadster pripomína nekonečný príbeh. Musk o nej hovorí už od roku 2016. Zostalo však zatiaľ iba pri rečiach.

06.09.2021 14:00
debata (5)
Pôvodne sa prvá majitelia mali na tesle Roadste... Foto: Tesla
Tesla Roadster 2020 - 2017 Pôvodne sa prvá majitelia mali na tesle Roadste "preháňať" už v roku 2020.

O športovom 2 +2 kupé Tesla Roadster Musk hovorí už d prelomu rokov 2016 a 2017. Medzitým sa už stihla vydať do vesmíru, avšak ku klientom zatiaľ nie. Pôvodne sa tak malo stať už v roku 2020. Musk však vtedy informoval, že aj kvôli koronavírusu a ďalším problémom sa Roadster dostane k prvým zákazníkom v roku 2021.

Prišiel rok 2021 a Musk hneď v jeho úvode oznámil, že Roadster sa dostane na trh v roku 2022, pravdepodobne v lete. Potom, aby reč nestála, informoval, že pre maximálne zrýchlenie Roadster využije raketové dýzy so „studeným plynom“. Pri predpokladanej pohotovostnej hmotnosti dvoch ton by pomocou príplatkového paketu SpaceX dokázala Tesla Roadster vystreliť na stovku dokonca len za 1,1 sekundy. Musk dokonca ešte pritlačil na pílu a dodal, že auto by sa dokonca mohlo „mierne vznášaať nad zemou“.

Tesla Roadster - packet SpaceX Čítajte viac Tesla: Musk šokuje, Roadster sa bude vznášať vďaka dýzam SpaceX

Prešlo len pár mesiacov a z veľkolepých plánov opäť nie je nič. Namiesto toho Musk prišiel s ďalšou informáciou o odklade dodávok očakávaného auta. Tentokrát je predbežným termínom rok 2023. Aj to len možno. Na sociálnej sieti totiž Musk konkrétne napísal: „Za predpokladu, že v roku 2022 nenastane žiadna mega-dráma, nový Roadster sa k zákazníkom dostane v roku 2023.“ Tentokrát je dôvodom odkladu podľa neho polovodičová kríza a problémy v dodávateľsko – odberateľských reťazcoch.

Musk sa už dlhodobo k budúcnosti Roadsteru vyjadruje veľmi nejednoznačne, tento model, aj napriek jeho silným rečiam o „lietajúcom aute“ evidente nemá veľkú prioritu. Približne pred rokom ho napríklad v šou Joe Rogana prirovnal k „dezertu“. Podľa neho „najprv treba naservírovať hlavné jedlo, mäso, zemiaky, zeleninu a podobne.“

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Elon Musk #SpaceX #Tesla Roadster
Články podľa značiek