Electra Meccanica: Z tohto auta nikto neodrezal polovicu. Vážne!

Solo Cargo je prototyp kanadského mini mestského jednomiestneho trojkolesového elektromobilu v "nákladnej" verzii. Jeho dojazd je približne 160 kilometrov.

16.09.2021 16:00
Electra Meccanica Solo Cargo (2021) Foto:
Jednomiestna elektrická trojkolka má na dĺžku len niečo vyše troch metrov.
debata (6)

Solo je malé jednomiestne mestské elektrické približovadlo od kanadskej spoločnosti Electra Meccanica. Nápad, vyrobiť z neho „nákladnú“ verziu vyzerá šialene. Je evidentne dostatočne šialený na to, aby sa materská spoločnosť do tohto projektu pustila. A výsledok? No, povedzme, že vyzerá… zaujímavo.

V zadnej časti teda pribudol originálny integrovaný nákladný box, ktorý má na takto „mikroskopicky“ malé auto naozaj slušný objem – 226 litrov. A na čo má nákladná verzia Sola slúžiť? Podľa spoločnosti Electra Meccanica je ideálne pre mestských kuriérov, na rozvoz pizze, respektíve donášku jedla a nápojov a prípadne iných vecí.

Zadný box má objem 226 litrov. Foto: Electra Meccanica
Electra Meccanica-SOLO-Cargo-Rear Zadný box má objem 226 litrov.

Vhodný je aj pre kuriérov s menšími zásielkami alebo rôznych opravárov v prostredí mestských centier, meniacich sa pomaly ale isto na bezemisné oblasti. Pridaný nákladný box navyše možno plne prispôsobiť požiadavkám zákazníkov – môže byť vyhrievaný, chladený, alebo s policovou úpravou.

Celková dĺžka tohto minielektromobilu je 312 cm, dojazd na nabitie má s batériou s kapacitou 17,4 kWh je 160 kilometrov a so svojim 56-koňovým elektromotorom dokáže vyvinúť maximálnu rýchlosť takmer 130 km/h.

Porovnanie osobnej a nákladnej verzie. Foto: Electra Meccanica
Electra Meccanica Porovnanie osobnej a nákladnej verzie.

Auto bolo predstavené len pred pár dňami na výstave Advanced Clean Transportation Expo v Kalifornii. Cena nákladnej verzie zatiaľ nie je známa, no prvé kusy „civilnej“ verzie by sa vraj mali k zákazníkom dostať na prelome tohto a budúceho roku. Ich počiatočná cena je 18 500 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobil #trojkolka #Electra Meccanica #Solo Cargo
Články podľa značiek