Ford Focus: Európsky bestseller je po modernizácii. Znižuje spotrebu, no ST nechýba

Najpredávanejší Ford prichádza po troch rokoch v modernizovanej podobe. Pod kapotou debutujú mild-hybridné 3-valce EcoBoost a v interiéri za nové rozhranie SYNC 4. Jednotlivé verzie sa od seba viac líšia. A našťastie, v ponuke ostal diesel.

18.10.2021 10:00
debata (1)
Focus dostal po troch rokoch úplne prepracovanú... Foto: Ford
Ford Focus - 2022 Focus dostal po troch rokoch úplne prepracovanú prednú časť. Nové sú nárazníky bez hmloviek, svetlá, kapota aj maska s logom automobilky. Zároveň si dal Ford záležať aby od seba viac odlíšil jednotlivé verzie.

Ford má naozaj plodnú jeseň. V septembri predstavil modernizovanú Fiestu, nasledovalo úplne nové Tourneo Connect, ktoré je prvým výsledkom spolupráce s koncernom VW a teraz tu máme prepracovaný Focus. Štvrtú generáciu pritom Ford predstavil len v roku 2018. O to viac prekvapuje rozsahom zmien, ktoré zasiahli dizajn, infotainment aj priestor pod kapotou. Novinku ľahko spoznáte na prvý pohľad, keďže nová je prakticky celá predná časť. Dominuje je 8-uholníková maska s kolmejším sklonom a logom automobilky, ktoré sa sem presunulo z kapoty. Úplne nové sú aj nárazníky, ktoré sa zbavili hmlových svetiel. Tie sa totiž „presťahovali“ do hlavných svetlometov. Nová je aj grafika hlavných reflektorov.

Ford Focus - 2022
Ford Focus - 2022
+3Ford Focus - 2022
Ford Tourneo Connect (2021) Čítajte viac Prichádza nový Ford Tourneo Connect. Bude to ‘rodinná záležitosť‘

Už v základ využívajú full-LED technológiu s automatickým prepínaním diaľkového režimu. Za príplatok si ale môžete dopriať „matrixové“ svetlá Dynamic Pixel LED s pokročilými funkciami, akými sú osvetľovanie zákrut, dopravných značiek či upozornenie na chodcov a cyklistov. Predná kapota je teraz umiestnená vyššie, čo dodáva Focusu robustnejší vzhľad. Nový je aj dizajn diskov kolies. Zároveň si dal Ford záležať na tom, aby viac odlíšil jednotlivé verzie – od Connected a Titanium, cez ST-Line, out-doorovú Active až po ostrý Focus ST. Titanium má napríklad chrómový lem masky, ST-Line čierny, Active kombinuje chróm s vertikálnou mriežkou, kým ST dáva prednosť plástovému výpletu. Ford nezabudol ani na luxusný paket Vignale so „saténovými“ dekoráciami.

V ponuke zostáva aj out-doorové kombi Active s... Foto: Ford
Ford Focus Active - 2022 V ponuke zostáva aj out-doorové kombi Active s plastovou ochranou spodných partií karosérie a zvýšeným podvozkom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Ford #Ford Focus
Články podľa značiek