Hyundai Sonata Night Edition: Kórejský sedan priostril

Kórejská limuzína strednej triedy sa môže pochváliť novou verziou Night Edition. Na cestách vzbudí rešpekt. Bohužiaľ, len za Atlantikom.

25.10.2021 10:00
debata (2)
Verzia Night Edition sa kompletne zahalila do... Foto: Hyundai
Hyundai Sonata N-Line Night Edition - 2021 Verzia Night Edition sa kompletne zahalila do čierneho matného laku Phantom Black. O to viac vyznejú zvláštne tvarované denné svetlá.

Je to už niekoľko rokov, čo Sonata opustila európske trhy. Zato v USA sa tomuto sedanu darí. V roku 2019 prišla kórejská automobilka už s jeho ôsmou generáciou. Navyše zamenila konvenčný dizajn za tvary, ktoré Sonatu priblížili k 4-dverovým kupé. Celé to sprevádzal výrazný rast rozmerov. Sonata podrástla do dĺžky o 45 mm na konečných 4 900 mm a jej rázvor náprav sa natiahol o 35 mm na 2 840 mm. Takže začala úspešne konkurovať napríklad Toyote Camry. Navyše Hyundai vlani doplnil ponuku o športovo ladenú verziu N-Line. A práve tá sa stala základom novej limitky Night Edition.

Interiér je vybavený anatomickými sedadlami ,... Foto: Hyundai
Hyundai Sonata N-Line Night Edition - 2021 Interiér je vybavený anatomickými sedadlami , športovým volantom, hliníkovými pedálmi aj panoramatickým strešným oknom.
Hyundai - komunikácia autonómnych áut Čítajte viac Takto chce Hyundai komunikovať s okolím. Aj bez diód a displejov

Ako naznačuje „temný“ názov, Sonata sa zahalila do matného čierneho laku Phantom Black. Týka sa to nielen karosérie, ale aj masky, 19-palcových diskov kolies a dokonca samotného loga automobilky. Len brzdové strmene žiaria červenou farbou. Na zadnom veku pribudol spojler z uhlíkových vlákien. V takejto podobe Sonata vyvoláva skutočný rešpekt. Zákazníci však môžu voliť aj bielu verziu. V interiéri veľa zmien nenastalo. Black Edition preberá všetky prvky verzie N-Line, čo znamená športové sedadlá, športový volant, potiahnuté Alcantarou, hliníkové pedále, športovú grafiku prístrojov či výkonné audio Bose.

Night Edition vychádza z verzie N-Line, ktorá... Foto: Hyundai
Hyundai Sonata N-Line Night Edition - 2021 Night Edition vychádza z verzie N-Line, ktorá je už sama osebe športovou alternatívou, no vzadu pridáva karbónový spojler a pár zdvojených koncoviek výfukov.
Hyundai - neviditeľná klimatizácia Čítajte viac Hyundai vyvíja ‘neviditeľnú ‘ klimatizáciu. Už má podaný patent Pod kapotou pracuje 2,5-litrový preplňovaný 4-valec s výkonom 216 kW a krútiacim momentom 422 Nm, spojený s prednými kolesami cez 8-stupňovú dvojspojkovú prevodovku. Sonatu Night Edition krotí výkonnejšia brzdová sústava so zväčšenými kotúčmi na predných aj zadných kolesách. Ovládateľnosť zasa zlepšil ostrejší prevod riadenia. Bohužiaľ, v Európe s novinkou počítať nemôžeme. Sonata ostáva výsadou amerického trhu. Tamojší zákazníci si môžu Sonatu Night Edition dopriať za 34 750 dolárov, čo je len 29 861 eur. Musia sa však poponáhľať, pretože Hyundai vyrobí z „temnej“ Sonaty len 1 000 exemplárov.
Hyundai Sonata N-Line Night Edition - 2021
Hyundai Sonata N-Line Night Edition - 2021
+12Hyundai Sonata N-Line Night Edition - 2021

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Sonata
Články podľa značiek