Toyota Corolla: Modelový rok 2022 dostane vylepšenia. Najmä nový infotainment

Najväčšou novinkou modelovej rodiny Corolla je nepochybne SUV Cross, no Toyota nezabudla ani na klasické verzie.

21.12.2021 10:00
debata (3)
Corolla pre rok 2022 dostal dva nové laky... Foto: Toyota
Toyota Corolla - 2022 Corolla pre rok 2022 dostal dva nové laky karosérie a sedan aj nové 17-palcové disky s 10-lúčovým dizajnom.

Toyota mala naozaj plodný rok. Na svet priviedla out-doorovo ladený Yaris Cross, mikro SUV Aygo X, off-road Land Cruiser, druhú generáciu kupé GR 86, ktoré vzniká v spolupráci so Subaru, prvý elektromobil bZ4X a k tomu Corollu Cross, ktorá sa postaví medzi C-HR a RAV4. Záver roka však patrí Corolle, najpredávanejšiemu autu planéty, ktoré má na konte viac ako 50 miliónov registrácií. Klasické verzie Corolly, teda hatchback, sedan a kombi Touring Sports absolvovali malú modernizáciu pre modelový rok 2022, ktorá urobí Corollu opäť o čosi atraktívnejšou.

Toyota - 15 nových elektromobilov Čítajte viac Toyota ukázala ‘showroom budúcnosti‘. Je explóziou elektromobilov!

Pre hatchback a kombi Touring Sports rozšírila Toyota paletu farieb o perleťový biely lak a platinovo striebornú metalízu. Tieto budú k dispozícii aj v dvojfarebnej kombinácii s kontrastnou strechou. Sedan sa zasa môže pochváliť novým 10-lúčovým dizajnom 17-palcových kolies s leštenou povrchovou úpravou. Budú štandardom pre vyššie úrovne vybavenia Comfort, Style, Tech a Executive. Corolle majú dodať hodnotnejší vzhľad. Zásadnejšia novinka sa však odohrala v kabíne, kde Corolla ťaží z inovácií novej Corolly Cross, predstavenej len pred pár dňami.

Najväčšou novinkou interiéru je infotainment s... Foto: Toyota
Toyota Corolla - 2022 Najväčšou novinkou interiéru je infotainment s 8-palcovou dotykovou obrazovkou a 2,4-krát rýchlejším procesorom.

Na palubnej doske sa totiž objavuje nový multimediálny systém s 8-palcovou obrazovkou, ktorý vylepšuje konektivitu a rýchlosť reakcií. Stojí za tým nový procesor s 2,4-krát rýchlejším spracovaním dát. Infotainment zabezpečuje prístup k množstvu inteligentných služieb cez modul dátovej komunikácie DCM. O konektivitu so smartfónmi sa stará bezdrôtové pripojenie Apple Carplay alebo káblové Android Auto. Pribudol tiež hlasový asistent reagujúci na prirodzenú reč, ktorým je možné napríklad otvárať okná.

Toyota Corolla Cross - 2022 Čítajte viac Toyota Corolla Cross: Tak predsa. ‘Malá ravka‘ príde aj do Európy!

Toyota tiež ponúkne výkonnejšiu úroveň infotainmentu Connected Plus so zabudovanou navigáciou. V rámci neho budú mať majitelia počas štyroch rokov k dispozícii balík inteligentnej konektivity s cloudovou navigáciou, bezdrôtové aktualizácie softvéru a hlasového asistenta. Pod kapotou sa nič nemení. Základom je opäť preplňovaný 4-valec 1,2 Turbo (85 kW) a dve hybridné verzie – 1,8 Hybrid (90 kW) a výkonnejšia 2,0 Hybrid (112 kW). Nová hybridná sústava 2,0 Hybrid s výkonom až 146 kW tak ostáva výsadou najnovšej Corolly Cross.

Toyota Corolla - 2022
Toyota Corolla - 2022
+6Toyota Corolla - 2022

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #facelift #Toyota Corolla
Články podľa značiek