Fiat 500X Yacht Club Capri: Limitovaná edícia láka na plátennú strechu

SUV sú v móde a zaujať v záplave noviniek nie je ľahké. Talianska automobilka však prichádza s limitovanou edíciou, ktorá si zakladá na výnimočnom vzhľade a pridáva aj bohatšiu výbavu.

23.12.2021 14:00
7076244 Foto:
Po verzii Dolcevita predstavili Taliani limitovanú edíciu Yacht Club Capri, ktorá vznikla v spolupráci s rovnomenným športovým klubom z vychýreného ostrova.
debata

Fiat už zďaleka nepatrí medzi silných hráčov na európskom trhu, no stále sa môže spoľahnúť na skalných priaznivcov, ktorí na jeho modely nedajú dopustiť. Kým legendárny model 500 si drží predajné čísla a pomáha značke preklenúť neľahké obdobie, jeho väčší súrodenci musia o zákazníkov bojovať v neúprosnom boji v ringu crossoverov a malých SUV. Práve do tejto kategórie patrí aj Fiat 500X.

Fiat 500X Yacht Club Capri
Fiat 500X Yacht Club Capri
+6Fiat 500X Yacht Club Capri

Po verzii Dolcevita predstavili Taliani limitovanú edíciu Yacht Club Capri, ktorá vznikla v spolupráci s rovnomenným športovým klubom z vychýreného ostrova. Netreba sa preto diviť, že ústredným motívom tohto auta sú práve motívy zo sveta lodí. Dokazuje to plátenná strecha, ktorá je modrá a ladí z modrým lakom karosérie Venezia. Iná farebná kombinácia na výber nie je.

Fiat 500X Yacht Club Capri
Fiat 500X Yacht Club Capri
+1Fiat 500X Yacht Club Capri

Plátenná strecha v podstate nahrádza panoramatické okno, a tak nemožno hovoriť o premene na kabriolet. Je 775 milimetrov dlhá a 730 milimetrov široká a jej stiahnutie trvá 15 sekúnd. Modrý lak doplňujú chrómované detaily a modré akcenty nájdeme aj na 18-placových diskoch kolies.

7100987 Čítajte aj Abarth F595: Nová ‘limitka’ oslavuje monopost Formula Italia

Vo vnútri pripomína atmosféru jachty špeciálne čalúnenie a koberčeky. V rámci príplatkovej výbavy je k dispozícii aj drevené obloženie palubnej dosky. Okrem dizajnových vylepšení nechýba Fiatu 500X Yacht Club Capri ani moderná elektronika v podobe sedempalcovej dotykovej obrazovky infotainmentu vrátane navigácie, parkovacej kamery, parkovacích senzorov vpredu aj vzadu, rozpoznávania dopravných značiek alebo adaptívneho tempomatu.

Plátenná strecha v podstate nahrádza... Foto: Fiat
7076248 Plátenná strecha v podstate nahrádza panoramatické okno, a tak nemožno hovoriť o premene na kabriolet.

Pokiaľ ide o pohonné ústrojenstvo, na výber sú dve možnosti. Slabšou je jednolitrový trojvalec FireFly s výkonom 88 kW (120 k) spojený so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Silnejšou alternatívou je 1,3-litrový štvorvalec FireFly s výkonom 110 kW (150 k), ktorý spolupracuje so šesťstupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou.

Oba varianty Fiatu 500X v limitovanej edícii Yacht Club Capri sú v ponuke aj u nás a v akciových cenách. Slabší s manuálom začína na sume 26 640 eur a silnejší s automatom je k dispozícii od 28 840 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #crossover #limitovaná edícia #Fiat #Fiat 500X
Články podľa značiek