Lada odhalila najdrahšiu Nivu. Aj tak je čarovne lacná

Vynovená Niva Travel prichádza v limitovanej edícii Black. Na ceste ju neprehliadnete, no stojí len zlomok toho, čo dnes platíme za SUV v Európe.

18.01.2022 18:00
debata (89)
Lada Niva Travel dostala atraktívny paket... Foto: AvtoVaz
Lada Niva Travel Black - 2022 Lada Niva Travel dostala atraktívny paket Black. Ten jej priniesol napríklad čierne kolesá a čierne pozadie reflektorov.

Nie, nie je to žiaden technologický zázrak, ale cena v tomto prípade ospravedlní všetko. Lada Niva Travel, teda druhá generácia Nivy, vyrábaná pôvodne s logom Chevroletu, prichádza na ruský trh v edícii Black. Tá nie je tiež úplnou novinkou. Podobný "tuning“ s prívlastkom Black absolvovala pred dvoma rokmi napríklad oveľa modernejšia Vesta, ale aj klasická Niva, dnes s označením Legend. A teraz prišla na rad Niva Travel, ktorá je opäť v rodine Lád, navyše modernizovaná. Od bežných verzií sa líši čiernym paketom, ktorý zhŕňa čierne disky, čierne pozadie reflektorov či čierne lemy okien.

lada Čítajte viac Neskutočná reklama! Takto za ‘socíku‘ ponúkali na Západe Ladu

V interiéri zas nájdeme špecifické čierne čalúnenie sedadiel a stropu. Nechýbajú ani plakety upozorňujúce na výnimočnosť tejto edície. Technika sa však nemenila, pod prednou kapotou je stále atmosférický 4-valec s objemom 1,7 litra s výkonom skromných 80 koní, teda 58 kW, v kombinácii s manuálnou prevodovkou, redukciou a pohonom oboch náprav. Aby bola Niva Travel cenovo dostupná, dopriať si ju môžete nielen v najdrahšej úrovni Luxe, ale aj nižšej Comfort. Podľa kanálu Avtograd News, na ruskej sociálnej sieti VKontakte by mala najlacnejšia Niva Travel Black stáť 956 000 rubľov (11 290 €) a luxusnejšia s výbavou Lux 1 042 000 rubľov (12 294 €).

Lada Niva PVR-235710 - verzia ťahač Čítajte viac Lada Niva Legend: Takto ruskú ikonu nepoznáte. Ide do výroby ako ťahač

To sú ceny, ktoré môžeme Rusom za štvorkolku do terénu, i keď morálne zastaranú, naozaj závidieť. Do Európy sa dovážať nebude. AvtoVaz sa zo starého kontinentu stiahol už v roku 2019. Domá hrá ale prvé husle. Aj vďaka cenovej politike sa Lade podarilo udržať na ruskom trhu pozíciu najúspešnejšej značky. Predala celkovo 350 714 vozidiel, o 2,1 % viac v medziročnom porovnaní. Lada Vesta a Granta sú navyše najpredávanejším autami na domácom trhu. Z Vesty sa minulo 113 690 a z Granty 111 430 kusov. Niva Travel a Niva Legend majú na konte 25 827, respektíve 25 415 kusov.

Lada Niva - 2024 Čítajte viac AvtoVaz: Lada potvrdila príchod novej Nivy. Máme ju tu do troch rokov

© Autorské práva vyhradené

89 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #Lada Niva #Lada Niva Travel
Články podľa značiek