Mini Cooper SE Resolute Edition: Limitka stavia na génoch JCW

Najpredávanejšie Mini prichádza v limitovanej edícii Resolution. Požičalo si napríklad zelený lak Rebel Green, doteraz vyhradený ostrým verziám JCW, ale aj bronzové dekorácie, ktoré poznáme z revolučného BMW iX.

10.03.2022 10:00
debata
Limitovaná edícia Mini SE Resolute prichádza s... Foto: SITA/AP, Mini
Mini Cooper SE Resolute Edition - 2022 Limitovaná edícia Mini SE Resolute prichádza s nevšednou farebnou kombináciou. Kombinuje odtieň Rebel Green s bronzovými doplnkami a kontrastnou bielou strechou.

Keď prišlo Mini v roku 2019 so svojím prvým elektromobilom Cooper SE, bol to krok do neznáma. Batériový hatchback s pomerne skromnou kapacitou 32,6 kWh, čo je približne polovica v porovnaní s Kiou e-Niro, Kiou e-Soul či Hyundaiom Kona Electric, totiž neoplýval extra dojazdom. Ten bol voči konkurentom tiež približne polovičný. Podľa normy WLTP asi 235 km. Zdá sa ale, že Mini trafilo klinec priamo po hlavičke. Stal sa totiž malý zázrak. Z Mini SE sa vlani predalo na celom svete neskutočných 34 851 kusov, čo bol dvojnásobok v porovnaní s rokom 2020. A nie len to.

V kabíne sa objavujú špecifické čalúnenie so... Foto: SITA/AP, Mini
Mini Cooper SE Resolute Edition - 2022 V kabíne sa objavujú špecifické čalúnenie so zlatým akcentom, čierny strop či špecifická grafika infotainmentu.

Mini SE je vôbec najpredávanejším modelom značky. Každé desiate predané Mini bolo vlani práve elektrické. Drink, ktorý Mini namiešalo, zákazníkom zachutil. Pred dojazdom dali prednosť skvelým jazdným vlastnostiam a zábave za volantom, ktorá je daná širokým postojom, nízkym ťažiskom a krátkymi prevismi. A teraz im Mini prináša novú „limitku“ SE s prívlastkom Resolute. Má spojiť dynamiku tohto 3-dverového mestského hatchbacku s klasickým športovým štýlom. Aj preto Resolute dostalo zelený lak Rebel Green, doteraz vyhradený pre ostré verzie John Cooper Works, a kontrastnú bielu strechu Pepper White.

Mini SE Resolute poháňa predný elektromotor s... Foto: SITA/AP, Mini
Mini Cooper SE Resolute Edition - 2022 Mini SE Resolute poháňa predný elektromotor s výkonom 135 kW a krútiacim momentom 275 Nm, vďaka čomu akceleruje na stovku za 7,3 sekundy. Technika sa teda nemenila.
Morgan Super 3 - 2022 Čítajte viac Morgan Super 3: Legenda žije! Má tri kolesá a teraz aj tri valce

Objavujú sa tu ale aj bronzové dekorácie známe z revolučného elektrického BMW iX. Týka sa to napríklad lemov svetiel, masky, kľučiek dverí, bočných výduchov na blatníkoch, ale aj nápisov. Nechýba ani klavírna čerň a typické pruhy na karosérii. Mini SE Resolute jazdí na exkluzívnych 17-palcových diskoch s dizajnom Electric Collection Spoke. Klasická britská športová atmosféra vstúpila aj do interiéru. Nové je kárované čalúnenie kombinujúce látku s umelou kožou, zlatými akcentmi a čiernym antracitovým stropom. Volant potiahnutý kožou Nappa zdobí nápis Resolute. Špecifická je aj grafika infotainmentu s 8-palcovými displejom.

Mini Cooper SE Resolute Edition - 2022
Mini Cooper SE Resolute Edition - 2022
+19Mini Cooper SE Resolute Edition - 2022
Mini Recharged Čítajte viac Mini vám auto prestavia na elektromobil. Pôvodný motor však vie aj vrátiť

Technika sa nemenila. Aj Mini SE Resolute poháňa predný elektromotor s výkonom 135 kW a krútiacim momentom 275 Nm, vďaka čomu akceleruje na stovku za 7,3 sekundy. Objednávky bude Mini prijímať od marca. Zákazníci si budú môcť priplatiť za pokročilé asistenčné systémy, napríklad za adaptívny tempomat či udržiavanie v jazdnom prúde.

Mini SE - 2023 Čítajte viac Mini: Nová elektrická generácia bude z Číny

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mini #elektromobily #Mini SE
Články podľa značiek